Mariborlu holigan Fenerbahçe tribününe saldırdı! Stattan çıkartılan Fenerbahçelilere skandal müdahale

Yayın tarihi: 17 Ağustos 2023 Perşembe 10:53 pm - Güncelleme: 18 Ağustos 2023 Cuma 1:47 am

Fenerbahçe ile Maribor arasında oynanan UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. ön eleme turu maçında taraftarlar arasında kavga çıktı. Maç durduruldu. Statta Fenerabahçe taraftarları stattan çıakrtılması sonrası maç kaldığı yerden devam etti.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. ön eleme turu rövanşında deplasmanda Maribor ile karşı karşıya geliyor.

Mücadele Fenerbahçe’nin 1-0 üstünlüğüyle devam ederken 66. dakikada Maribor tribününden atlayan bir holigan, Fenerbahçe tribünlerine doğru hareket etti. Mariborlu holigan Sarı-Lacivertlilerin açtığı bir pankartı yırtmak istemesi üzerine tribünde arbede yaşandı.

Arbedenin büyümesi üzerine maçın hakemleri maçı durdurdu.

Olayların yatışması beklenirken Mariborlu holiganın gözaltına alındığı öğrenildi.

Dusan Tadic başta olmak üzere Fenerbahçeli futbolcuların kale arkasına yaklaşarak taraftarları sakinleştirmeye çalıştığı görüldü.

HOLİGAN MARIBORLU, DIŞARI ÇIKARILAN FENERBAHÇELİLER

Maçın duraklatılması devam ederken stadyumda, olaylara neden olan Mariborlu holigan olmasına rağmen, Fenerbahçe taraftarının kale arkasındaki tribünü boşaltarak stadı terk etmesi yönünde anons yapıldı. Anons Fenerbahçe taraftarları için Türkçe olarak yapıldı.

Kale arkasındaki Fenerbahçe taraftarlarının stattan çıkartılması sonrası maç devam etti. Olaylar tam 32 dakika sürdü.

Maribor-Fenerbahçe maçı saat kaçta hangi kanalda?

SLOVEN POLİSİNDEN SKANDAL MÜDAHALE

Sarı lacivertli taraftarlar zorla stattan çıkarılmakla da kalmadı. Olayları başlatan kendi temsilcilerinin holiganı olması ve Fenerbahçe tribününe saldırıda bulunmasına rağmen Slovenya polisi, Türk taraftarlara biber gazıyla müdahale etti.

Fenerbahçe’den olayla ilgili şu açıklama yapıldı:

“Takımımızın oynadığı maçta, tribünlerde hiçbir problem yokken rakip takım taraftarlarının taraftarımızın arasına girerek tribünde yer alan pankarta saldırması, pankartı tribünden sökmesi üzerine kesinlikle kabul etmeyeceğimiz olaylar yaşanmıştır. Stadyumda görev alan polis ekiplerinin bu olaya sebep olan Sloven taraftarlara müdahalesi yeterli olmamış, Fenerbahçemizi desteklemek üzere tribünde yer alan, tribünden sökülen pankartı geri alma refleksini ortaya koyan taraftarlarımız ve tüm tribünümüz haksız şekilde stadyumdan dışarı çıkarılmıştır. Kulübümüze ulaşan bilgi taraftarlarımıza stadın dışarı çıkarıldıkları anlarda da polisler tarafından sınırı aşan bir yaklaşım sergilendiğidir. Tribünlerde Fenerbahçemizi yalnız bırakmayan, tribün duruşunu olması gerektiği gibi ortaya koyan taraftarımıza geçmiş olsun diyor; Maribor taraftarlarının sebebiyet verdiği bu vahim olaya dair UEFA nezdinde tüm sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.”