Mardinli anne isyan etti: Geçinebilmek için çocuklarımı okuldan aldım

Yayın tarihi: 27 Mayıs 2022 Cuma 2:33 pm - Güncelleme: 27 Mayıs 2022 Cuma 2:33 pm

CHP milletvekillerinin Mardin’de bir köy ziyareti sırasında konuşan vatandaş geçinebilmek için çocuklarını okuldan aldığını söyleyerek, “İçimden ağlamak geliyor ama elimizden bir şey gelmiyor, mecburuz” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç ve Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Mardin’in Kızıltepe ilçesine bağlı Yurderi köyünü ziyaret ederek buradaki kadınların sorunlarını dinledi.

OKULA GİTMEK İSTEYEN KIZLAR SERVİS OLMADIĞI İÇİN GİDEMİYOR

Milletvekillerine dertlerini anlatan lise çağındaki Anadolu Lisesi kazandıklarını ancak köylerine servis aracı verilmediği için okula gidemediklerini, bu sorunun civar köylerde de yaşandığını söyledi.

“MECBURİYETTEN ÇOCUKLARIMI OKULDAN ALDIM”

Dört çocuğunu okuldan alıp çalıştırmak zorunda kalan bir anne ise “Geçinebilmek için mecburiyetten çocuklarımı okuldan aldım. İçimden ağlamak geliyor. Bu çocukların halini görseniz, buradan kalkamazsınız. Biz de bir anayız sonuçta, biz de çocuklarımızın arkadaşları gibi olmasını istiyoruz. Ama elimizden bir şey gelmiyor, mecburuz” dedi.

“ÜNİVERSİTEDE OLMAM GEREKİRKEN TARLADA ÇALIŞIYORUM”

20 yaşındaki genç kadın ise “Ne yem alabiliyoruz ne saman alabiliyoruz. Geçen senenin samanlarıyla zar zor idare ediyoruz. Serada çalıştım akşama kadar ama bir çuval un alamıyoruz. Ben, gidip çalışıyorum. Okumaya hakkımız yok mu? Bu köyde 20 tane kız öğrenci vardı. Sadece üç tanesi okudu, diğer hepsi okuldan çıktı. Ben, şu an çalışıyorum, kendime hayret kalıyorum. Benim şu an üniversitede olmam gerekirken ben serada, tarlada çalışıyorum” diyerek isyan etti.

CHP’den sosyal medya düzenlemesine tepki: Basın özgürlüğünü boğma teklifi