Mardin DEDAŞ protestoları sürüyor; en az 15 Gözaltı

Yayın tarihi: 11 Eylül 2020 Cuma 5:37 pm - Güncelleme: 11 Eylül 2020 Cuma 5:37 pm

Mardin Artuklu ilçesine bağlı Ortaköy Mahallesi’nde (Girharrîn) DEDAŞ ekiplerinin elektrik panolarını direk üstüne çıkarmak istemesine karşı başlayan protestolar 3 gündür devam ediyor. Bugünkü protestolarda 15 kişi gözaltına alındı.

Mardin’in Artuklu ilçesine bağlı Ortaköy Mahallesi’nde Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) ekipleri, elektrik panolarını direklerin üstüne çıkarmaya devam ediyor. Jandarma eşliğinde devam eden uygulamaya tepkisini sürdüren köylüler, bu kez köyün iç kısımlarındaki yolları çöp kovaları ve taşlarla kurdukları barikatlarla kapattı. Ateşleri yakarak DEDAŞ’ın köyden çıkmasını isteyen köylüler, jandarmanın müdahalesi ile karşılaştı.

Biber gazı ile köylülere müdahale eden jandarma, aralarında kadınların da olduğu en az 15 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar İl Jandarma Karakolu’na götürülürken, köylülerin ifadelerinin alınmasının arından serbest bırakılacağı belirtildi.

Gerginlik devam ederken, köylüler elektrik sayaçlarının direk üstlerine çıkarılması durumunda DEDAŞ’ın keyfi ceza uygulamaları ve faturaları ile karşı karşıya kalacaklarını belirterek, yetkililerin bir an önce uygulamayı durdurmasını istedi.

NE OLMUŞTU?

Urfa, Siirt, Batman, Şırnak ve Diyarbakır’da başta olmak üzere bölgede enerji dağıtımını yapan Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ), elektrik kesintileri yapmıştı. Köylüler DEDAŞ’ın faturaları rastgele kestiğini, borçların şişirildiğini, borç bilgilerinin ise kalemle yazılmış ödeme pusulaları şeklinde verildiğini söylemişti.