Mardin Artuklu’da sokağa çıkma yasağı

Yayın tarihi: 10 Eylül 2021 Cuma 8:56 am - Güncelleme: 10 Eylül 2021 Cuma 4:21 pm

Mardin Artuklu’da iki mahallede saat 05.00’de sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Yasak saat 15.00’da kaldırıldı.

Mardin’in Artuklu ilçesine bağlı Yardere kırsal mahallesi ile mezralarında PKK’ya yönelik operasyon nedeniyle bugün saat 05:00’te sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Valilikten yapılan ilk açıklamada “Vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen, bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek, bölgede teröristler tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını ve uçaksavar mevzilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek amacıyla 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunun ilgili maddeleri gereğince bugün saat 05.00 itibarıyla bölgedeki operasyonların sona ermesine kadar Artuklu ilçesinin Yardere Mahallesi ve mezraları sınırlı olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi” denildi.

Yasağı saat 15.00 itibariyle kaldırıldı. Valilikten yapılan ikinci açıklamada ise, “Vatandaşlarımıza, can ve mal güvenliklerinin sağlanması amacıyla uygulanan sokağa çıkma yasağına gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür ederiz” ifadesine yer verildi.