Maraş Katliamı’nın 42. yıldönümü; “Aklımızda kalan yaşamını yitiren yüzlerden sadece 4’ünün mezarının olması”

Yayın tarihi: 21 Aralık 2020 Pazartesi 2:57 pm - Güncelleme: 21 Aralık 2020 Pazartesi 3:03 pm

Maraş Katliamı’nda yaşamını yitirenler 42’nci yıldönümünde mezarları başında anıldı. Siyasi parti temsilcileri ve dernek başkanlarının katıldığı anma, katliamda genç yaşta hayatını kaybeden Mehmet Mengücek adlı muhtarın mezarı başında gerçekleştirildi. Anmada konuşan HDP’li Hatimoğulları , “Aklımızda kalan en önemli şey, 100’ü aşkın Alevi’nin yaşamını yitirdiği bu katliamda sadece 4 kişinin mezarının olması” dedi.

Maraş Katliamı’nda yaşamını yitiren Mehmet Mengücek için Maraş’taki mezarında bugün anma yapıldı. Törene CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, HDP milletvekilleri Tülay Hatimoğulları ve Zeynel Özen, Britanya Alevi Birlikleri Federasyonu’ndan İsrafil Erbil katıldı.

Konuşmasına katliamda hayatını kaybedenleri anarak başlayan CHP Bursa Milletvekili Sarıbal, “Maraş’ın hesabı sorulsaydı ondan sonraki katliamlar olmayacaktı. Mehmet Mengücek gibi yürekli bir insanın mezarı başında onun vermiş olduğu o büyük mücadeleyi saygıyla selamlıyorum” dedi.

“HAYATINI KAYBEDENLERDEN SADECE 4 KİŞİNİN MEZARI VAR”

HDP Adana Milletvekili Hatimoğulları ise, “Bu anmalarımızı gerçekleştirirken her zaman niyet ettiğimiz bir şey var. O da benzer katliamların bir daha yaşanmaması. Aklımızda kalan en önemli şey, 100’ü aşkın Alevi’nin yaşamını yitirdiği bu katliamda sadece 4 kişinin mezarının olması” diyerek mezara karanfil bıraktı.

İsrafil Erbil, “Maraş katliamı en vahşi katliamlardan bir tanesidir, çok mazlum insan katledildi. Kadınlar ve savunmasız çocuklar katledildi” dedi.

Mezar anmasının ardından 100’ü aşkın insanın hayatını kaybettiği Yörükselim Mahallesinde bir anma daha gerçekleştirileceği bildirildi. (ANKA)