Manuela Hotel rekor kırdı

Yayın tarihi: 3 Eylül 2021 Cuma 10:02 am - Güncelleme: 7 Eylül 2021 Salı 4:25 pm

Bodrum’da bulunan Manuela Hotel ‘in sahibi alınan tedbirleri anlattı. Türk turistlerin tercih ettiği otele ilgi büyük.

Manuela Hotel sahibi Oktay Başyurt, “Bodrum 2021 sezonunda tüm tesisler açıldı, 2020 yılında %40’ı açılmadı. 2020’de Avrupalı turist Türkiye’ye geldi. 2021’de Batı Avrupalı turistin Türkiye’ye gelmesine izin verilmedi. Türkiye bu ülkelerde kırmızı listede yer aldı. İngilizler Bodrum için çok önemli. Bodrum en çok İngiliz turist ağırlıyor… 2021’de Gelen turist sayısı düşük olunca doluluk da düşük kaldı, 2020 de daha dolu idi. Türk turist tatil için Ağustos ayı başını tercih ediyor.” dedi.

Otelde alınan önlemler ise şöyle:
*Personel otelde konaklatılıyor
*Hijyen ve teste dikkat ediliyor.
*Tüm personel aşılı, aşısız personel işe alınmadı
*Hızlı test kitleri ile periyodik olarak personel testten geçiriliyor
*İşe alınan personel 3 gün karantinada odada tutuluyor, yemeği odasına getiriliyor, 3 gün sonrasında hızlı test yapılıyor, sonrasında PCR testi yapılarak sonuca göre iş başı veriliyor.
*Her yıl Küba’dan getirilen dans grupları ve sanatçılar bu yıl getirilmedi.

Devlet desteği

Pandemi döneminde işletmelere sadece KDV indirimi yapıldı. SGK desteği beklendi ama bu yapılmadı.

Yangınların etkileri

Bölge yangınları ve “Bodrum Yanıyor” çıkışlı haberler sebebi ile Türk turist rezervasyon iptaline gitti bunun yanın da Batı Avrupalı turistlerde de rezervasyon durma noktasına geldi
Tüm bu gelişmeler işletmeleri rekabete girebilmek için oda fiyatlarında indirime zorladı…
Maliyetler geçen yıla göre %35 oranında artmış durumda. Pandemi ile birlikte sıkıntılı olan turizm sektörünü ciddi bir ekonomik sıkıntıya soktu. Koronavirüsün ek maliyet yükü var.
Covid-19 iç pazarda caydırıcılığını atlatmışken yangın işletmeleri çok zor duruma soktu

Okulların Açılması

Turizmi ayakta tutan iç piyasa, okulların erken açılmasıyla sektörü zora soktu. İşletmeler okulların 20 eylül de açılmasını tercih ederdik diyor..

Otel sahibi otelle ilgili şu ifadeleri de kullandı:

Manuela 2020 de “aşı olmadığı” için açılmadı, 2021’de aşı güvencesi ile açıldı. 2022’de Batı Avrupa’dan rezervasyon patlaması bekleniyor. İngiltere’den 2022 için rezervasyon alınıyor şu an. Manuela 30 yıllık bir işletme, ciddi sıkıntılı yazlar-sezonlar geçirdik ama bu 2021 yazında yaşadığımız sıkıntı bambaşka

İşletme sahibi Oktay beyin görüşü; Otellere aşı kartı olmadan rezervasyon yapılmaması; hem yerli hem de yabancı turistler için personelin toplu testleri konusunda Bodrum bölgesindeki özel hastanelerden fiyat indirimi talepleri var, özel hastaneler otel işletmelerine bu konuda destek olmalı, devlet hastaneleri yoğunluk sebebi ile her zaman yeterli olamıyor.”

2021 Eylül ayı indirimli fiyatlardan yararlanmak ve 2022 erken rezervasyon için 0552 754 58 58

ANA SAYFA