Mansur Yavaş’tan Ümmiye Koçak’a destek: Bir Netflix değiliz ancak…

Yayın tarihi: 18 Aralık 2020 Cuma 3:38 pm - Güncelleme: 18 Aralık 2020 Cuma 3:39 pm

Senaryosunu yazıp yönettiği ‘Yün Bebek’ filmiyle “En iyi Avrasyalı Kadın Sanatçı” ödülünü alan Ümmiye Koçak, filminin dijital platformda izlenmesi için sosyal medyadan destek istedi. Koçak’a destek Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan geldi. Yavaş, Koçak’a filmin ABB TV ve Başkent Mobil’de yayınlanabileceği müjdesini verirken, “Ümmiye Hanım, bir Netflix Türkiye değiliz ancak Anadolu kadınının sesine Anadolu’nun kalbinden ses katmak için filminizi ABB TV ve Başkent Mobil’de yayınlamayı çok isteriz” ifadesini kullandı.

Mersin’e bağlı Arslanköy’de çiftçilik yapan, tarladan kazandığı parayla köyünde tiyatro açan Ümmiye Koçak, senaryosunu yazıp yönettiği Yün Bebek filminin dijital ortamda duyulması için sosyal medyada filmle ilgili paylaşımlarda bulundu.

Koçak, filminin fragmanını paylaşarak, dijital ortamda izlenmesi için yardım istedi, “Senaryosunu yazıp yönettiğim ve bizlere ABD’de ödül kazandıran uzun metraj sinema filmimiz ‘Yün Bebek’i dijital ortamda izlenmesini çok istiyoruz. Tek amaç kadınların sesini duyurabilmek. Anadolu kadınları istediğinde her şeyi yapabilir” ifadesini kullandı.

Koçak’a destek Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan geldi. Yavaş, Koçak’a filmin ABB TV ve Başkent Mobil’de yayınlanabileceği müjdesini verdi.

Yavaş, sosyal medya hesabından, “Ümmiye Hanım, uygarlığa sadece kentsel yatırımlarla değil, sanatsal ve geleneksel değerlerimizi koruyarak ulaşabiliriz. Bir Netflix Türkiye değiliz ancak Anadolu kadınının sesine Anadolu’nun kalbinden ses katmak için filminizi ABB TV ve Başkent Mobil’de yayınlamayı çok isteriz” diye yazdı.

ÜMMİYE KOÇAK KİMDİR?

Mersin’e bağlı Arslanköy’de çiftçilik yapan Ümmiye Koçak, tarladan kazandığı parayla köyünde tiyatro açtı. Ardından çok sayıda tiyatro oyunu yazdı, yönetti. Ümmiye Koçak son olarak, “Yün Bebek” filmini çekerek New York’ta “En iyi Avrasyalı Kadın Sanatçı” ödülünü aldı. 59 yaşındaki Ümmiye Koçak, 32 yıllık evli ve 3 çocuk annesi.

Siyasihaber’de yer alan habere göre 1957 yılında Adana’da Çelemli Köyü’nde doğan Ümmiye Koçak, okumayı çok istemesine rağmen 10 kardeş oldukları için ilkokuldan sonra okula gönderilmedi. Ümmiye Koçak, ilkokulu bitirdikten sonra okuduğu kitaplarla kendisini geliştirdi. İlk okuduğu kitap Maksim Gorki’nin “Ana” adlı kitabı oldu.

Evlendikten sonra Mersin’in Arslanköy’üne taşınan Koçak, köy kadınlarının yaşadıklarını tüm dünyaya göstermek için, 2001 yılında “Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu”nu kurdu.