Mansur Yavaş’tan Sinan Aygün hakkında suç duyurusu

Yayın tarihi: 23 Aralık 2019 Pazartesi 10:17 am - Güncelleme: 23 Aralık 2019 Pazartesi 11:05 am

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Sinan Aygün Hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na, “Terörizmin Finansmanı Hakkındaki Kanuna Muhalefet ve Terör Örgütüne Yardım Etmek” nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, eski CHP’li vekil Aygün hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na ‘Terörizmin Finansmanı Hakkındaki Kanuna Muhalefet ve Terör Örgütüne Yardım Etmek’ nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Ankara’daki Togo Kuleleri’nin mühürlenmesinin ardından inşaatın sahibi Aygün ‘rüşvet’ iddialarını gündeme getirerek Yavaş ve üç belediye meclis üyesi hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Aygün’ün suç duyurusunda bulunduğu Ankara Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis üyeleri Berkay Gökçınar ve Haydar Demir bir yazılı açıklamayla iddiaları reddetmişti.

Aygün, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu’nu da hedef alan açıklamalar yapması üzerine Ankara İl Yönetimi tarafından disipline sevk edildi.

CHP il yönetimi, Aygün’ü ‘tedbirli’ olarak partiden ihraç istemiyle İl Disiplin Kurulu’na sevk etti. İl disiplin kurulunun önümüzdeki hafta toplanarak Aygün’ü partiden ihraç etmesi bekleniyor.