Mansur Yavaş’tan Madımak Katliamı hakkında ‘ikinci paylaşım’

Yayın tarihi: 2 Temmuz 2019 Salı 4:58 pm - Güncelleme: 2 Temmuz 2019 Salı 5:01 pm

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından Madımak Katliamına ilişkin paylaşım yaptı. Yavaş, “Sivas Katliamı 280 karaktere sığamayacak kadar acı, vahşi ve canicedir. Provokatör caniler ile ihmalkar yönetim anlayışı, tarihimizin en büyük katliamlarından birine sebep olmuştur. Hiçbir gerekçe ve yorum bu katliamı yumuşatamaz” dedi.

Yavaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “2 Temmuz 1993 günü Sivas’ta meydana gelen provokasyon ve ağır ihmal sonucu hayatını kaybeden aydın ve sanatçılarımızı saygıyla anıyor, yaşadığımız onca acıya rağmen kardeşliğini hiç bozmayan milletimize şükranlarımı sunuyorum” demişti.

Madımak’ta 35 kişinin yakılarak hayatını kaybetmesine katliam demediği için sosyal medyada eleştirilen Mansur Yavaş bir paylaşım daha yaptı. Yavaş, “Sivas Katliamı 280 karaktere sığamayacak kadar acı, vahşi ve canicedir. Provokatör caniler ile ihmalkar yönetim anlayışı, tarihimizin en büyük katliamlarından birine sebep olmuştur. Hiçbir gerekçe veya yorum bu katliamı yumuşatamaz” ifadelerini kullandı.