Mansur Yavaş’tan Gökçek’e: Tedavi olsun muhatap alırım

Yayın tarihi: 24 Temmuz 2022 Pazar 3:12 pm - Güncelleme: 24 Temmuz 2022 Pazar 3:19 pm

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Melih Gökçek‘in Ankapark paylaşımlarına yönelik “Kontrole gitmesini öneriyorum. Ruh sağlığından endişe ediyorum” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gökçek döneminde 801 milyon dolar harcanan ve ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın halka açtığı Ankapark’a giderek incelemelerde bulundu. Ziyaretin ardından Yavaş ile birlikte basın açıklamasında bulunan Akşener, “Türkiye’de bulunan her vatandaşın vergisinin nasıl gömüldüğünü gördüm” diyerek “Göz göre göre 14 milyar lira (801 milyon dolar) nasıl gömülür? Ve nasıl hiçbir sonuç alınmaz? Akıl yok burada. Bilim yok. Çok ciddi bir şu cepten alıp bu cebe koyma var. Apaçık muhtemelen ortaya çıkacak bir yolsuzluk var. Ankapark, Türkiye’de bugüne kadar yapılan yolsuzluğun somut ve hepinizin gözü önüne serilmiş halidir.” ifadelerini kullandı.

“RUH SAĞLIĞINDAN ENDİŞE EDİYORUM”

Açıklaması sırasında Ankapark’ta bulunan dinozorlara ve Gökçek’in “Bu dinozorun hiçbir şeyi yoktu” ifadelerine göndermede bulunan Akşener, “En şaşırdığım şey niye böyle bir dinozor merakı var anlayamadım” dedi. Bunun üzerine Mansur Yavaş “Geçmişine gitmek lazım” yanıtını verdi.

Yavaş, gazetecilerin Gökçek’e yönelik sorduğu bir soruya verdiği yanıtta “Kontrole gitmesini öneriyorum. Ruh sağlığından endişe ediyorum gerçekten. Attığı tweetlere, söylediği sözlere bakarsanız, bir de muhatap olmak istiyor. Tedavi olsun, muhatap olurum” dedi.

Melih Gökçek’ten dinozor savunması: Mutlaka birileri bir şey yaptı