Mansur Yavaş’tan “Cumhurbaşkanı adaylığı” sorusuna yanıt

Yayın tarihi: 14 Ağustos 2024 Çarşamba 7:21 am - Güncelleme: 14 Ağustos 2024 Çarşamba 1:23 pm

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanlığı sorusuna yanıt verdi. Yavaş, “Henüz Türkiye’de bir seçim gündemi yok. Bu nedenle adaylık konuşmak için çok erken” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, olası bir Cumhurbaşkanlığı adaylığı hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Yavaş, kendisine yöneltilen “Cumhurbaşkanı adayı olur musun?” sorusuna yanıt verdi. Yavaş, adaylık konusunda net bir açıklama yapmayarak mevcut seçim gündeminin henüz oluşmadığını belirtti.

HENÜZ ÇOK ERKEN

Habertürk’e açıklamalarda bulunan Yavaş, “Henüz Türkiye’de bir seçim gündemi yok. Bu nedenle adaylık konuşmak için çok erken” ifadelerini kullandı. Şu anda birinci önceliğinin Ankara halkına hizmet olduğunu vurgulayan Yavaş, bu konunun dışındaki her şeyin şimdilik gündeminde olmadığını ifade etti.

Mansur Yavaş’tan ‘Paris’ açıklaması

‘GÜNÜ GELDİĞİNDE VAZİFEDEN KAÇINMAYIZ’

Konu ile ilgili ilerleyen zamanlarda durumu değerlendireceklerini belirten Yavaş, “Fakat günü geldiğinde partim ve milletim bizi aday olarak görmek isterse bu vazifeden kaçınmayız. Elbette aday oluruz” diyerek, Cumhurbaşkanlığı adaylığına açık kapı bıraktı.

‘BİRİNCİ ÖNCELİĞİM ANKARA HALKINA HİZMET’
Mansur Yavaş’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili yaptığı açıklama:

“Henüz Türkiye’de bir seçim gündemi yok. Bu nedenle adaylık konuşmak için çok erken. Şuan birinci önceliğim Ankara halkına hizmet. Bunun dışında bir gündemim yok. Fakat günü geldiğinde partim ve milletim bizi aday olarak görmek isterse bu vazifeden kaçınmayız. Elbette aday oluruz.”

Kaynak: TELE1