Mansur Yavaş’tan Ankara’da yaşanan sel felaketi hakkında açıklama

Yayın tarihi: 12 Haziran 2022 Pazar 2:25 pm - Güncelleme: 12 Haziran 2022 Pazar 2:26 pm

ABB Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından başkentte yaşanan sel felaketine ilişkin açıklama paylaştı. Açıklamada yoğun yağışın devam edeceği belirterek belediyenin teyakkuz halinde olduğu bildirildi. 

Ankara’da son dört gündür yaşanan yoğun yağış ve şiddetli rüzgar sebebiyle kent genelinde günlük yaşam aksadı. Dün CHP Mamak Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı İlkay Yiğit,  sele kapılarak yaşamını yitirdi. Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, Twitter hesabından belediyenin açıklamasını paylaştı. Açıklamada kentte yaşanan sel felaketi hakkında şeffaf bir şekilde paylaşıma devam edileceğini belirtilerek, “Ankara’da son dört gündür yaşanan fırtınada zaman zaman saatte 92 kilometre rüzgar hızı ölçüldü ve 127 kilogramlık yağış gerçekleşti. Ankara’nın yıllık ortalaması ise 392 kilogramdır. Bu dört gün boyunca 250 ağaç devrilmesi, 63 çatı uçması, 5 istinat duvarı çökmesi, 166 mahsur kalma dahil 6670 olaya belediyemiz tarafından müdahale edildi” denildi.

İSTİNAT DUVARI UYARISI

Ankara’da öğleden sonra yoğun yağıların başlanması beklendiği belirtilen açıklamada, “Bugünkü yağışın olumsuz sonuçlarının, önceki yağışlarda toprağın suya doyması nedeniyle daha çok olabileceği tahmin edilmektedir. Bu bakımdan, özellikle istinat duvarı yakınlarına araçların park edilmemesi, büyük mesire alanları gibi açık alanlardaki bireysel programların ertelenmesi gibi tedbirlerin alınmasını vatandaşlarımızdan özellikle rica ederiz” açıklamasında bulunuldu.

Ayrıca ABB’nin kentte yaşanan sel felaketlerinin olumsuz etkilerini en aza indirmek için bin 468 araç ve üç bin 914 personelin teyakkuz halinde saha çalışmasında olduğu kaydedildi.

 

 

 

Ankara’daki sel felaketinde CHP Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı İlkay Yiğit hayatını kaybetti