Mansur Yavaş’tan AKP’ye Kemal Kılıçdaroğlu göndermesi

Yayın tarihi: 14 Mart 2024 Perşembe 4:24 pm - Güncelleme: 14 Mart 2024 Perşembe 5:13 pm

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, emekli maaşlarının açlık sınırının altında olmasına atfen, “Hep Kemal Bey’i şimdiye kadar suçladınız. 20 küsür senedir de siz idare ediyorsunuz. Demek ki SSK’yı doğru dürüst yönetemediniz demek ki şimdi bunlara bu maaşı veriyorsunuz öyle mi?” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Batıkent Emekliler Etkinlik Merkezi ve Emekliler Meclisi’nin açılışında konuştu.

Mansur Yavaş, Cumhur İttifakı ABB Başkan Adayı Turgut Altınok’un Gölbaşı ilçesinde Tulumtaş köyünde kanalizasyon yapılmadığı iddialarına yanıt verdi. Söz konusu kanalizasyonu kendilerinin yaptığının mahalle muhtarı tarafından açıklandığını belirten Mansur Yavaş şunları söyledi:

 

“Sayın rakibim de televizyonda çıkmış Ankara’nın merkezinde Tulumtaş köyünde kanalizasyon hala yok diyor. Muhtar da hemen kendisini yalanladı Büyükşehir yaptı diye. Yok derken siz 25 yıl Ankara’yı yönettiniz. O kanalizasyon kapalıydı da birisi mi açtı? Buralarda su vardı da birisi mi kesti? Yıllardır ne işlerle uğraştınız? Ancak göz boyayan işlerle uğraştınız. Yerin altında yapılan yatırım görünmez diye insanların sağlığını hiçe saydınız. İşte aramızdaki fark, aramızdaki belediyecilik anlayışı budur.”

EMEKLİ MECLİSİ KURULACAK

 

Mansur Yavaş, önümüzdeki dönemde emeklilerin taleplerini ABB’ye iletmek üzere Emekli Meclisi kuracaklarını ve bu meclisten gelen talepleri ABB Meclisi’nden geçireceklerini söyledi.

Yavaş şu ifadeleri kullandı:

“Önümüzdeki dönemde inşallah Emekli Meclisi kuracağız. Yani emekli vatandaşlarımızın belediyemizden beklentilerini tam olarak ölçüp onlara daha iyi hizmet etmek için Emekli Meclisi’ni kuruyoruz ve bu meclisin içerisine emeklilerimizin belediyemizden beklentilerini bildirecek şekilde komisyon üyeleri ve meclis başkanı seçilecek. Aynı Kent Konseyi’nde olduğu gibi aynı şekilde karar alıp bize gönderecekler, biz de Belediye Meclisi’nde onların talepleri doğrultusunda kararlarımızı alacağız.

“HEP KEMAL BEY’İ SUÇLADINIZ”

Mansur Yavaş, emekli maaşlarının açlık sınırının altında olduğunu açıklayarak bunun kabul edilemeyeceğini söyledi.

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Genel Müdürlük yaptığı dönem üzerinden “SSK’yı batırdı” iddialarına gönderme yapan Yavaş şunları söyledi:

“Hükumet birden bire emeklilere yedi bin 500 lira açıkladı, sonra 10 bin lira yaptı. Daha sonra da açlık sınırını 16 bin lira açıkladı. Bu nedir? Emeklilerin açlık sınırının altında yaşamalarını kabullenmek demektir. Hep Kemal Bey’i şimdiye kadar suçladınız. 20 küsür senedir de siz idare ediyorsunuz. Demek ki SSK’yı doğru dürüst yönetemediniz demek ki şimdi bunlara bu maaşı veriyorsunuz öyle mi?”

(Haber Merkezi)

Mansur Yavaş’tan mal varlığını açıklayamayan Turgut Altınok’a: Daireleri sayıyor herhalde

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Cumhur İttifakı Adayı Turgut Altınok’un yapılmadığını iddia dediği kanalizasyonun var olduğunu belirterek, “25 yıl Ankara’yı yönettiniz. Yıllardır ne işlerle uğraştınız?” diye sordu.

 

Kaynak: TELE1