Mansur Yavaş’a gösterdiği tepkiyle gündeme gelmişti! Gazeteci Gülbin Tosun zorunlu izne çıkarıldı

Yayın tarihi: 27 Ağustos 2024 Salı 9:37 am - Güncelleme: 27 Ağustos 2024 Salı 4:29 pm

Haber: tele1.com.tr

ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı sokak köpeklerine ilişkin açıklaması nedeniyle eleştiren gazeteci Gülbin Tosun NOW TV’nin kendisini zorunlu izne çıkardığını duyurdu.

Sokak köpeklerini toplayacağını açıklayıp “Avrupa’da sokakta sahipsiz hayvan yok” diyen Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’a tepki gösteren gazeteci Gülbin Tosun NOW TV’nin kendisini zorunlu izne çıkardığını duyurdu.

Sosyal medya platformu X’ten (Twitter) açıklama yapan Tosun şu ifadeleri kullandı:

“Destek mesajlarınız için çok ama çok teşekkür ederim. Çok değerlisiniz. İyi ki varsınız can dostları. Ben zorunlu izne çıkarıldım. Henüz çıkışım verilmedi. Sadece bilginize. Hayvan haklarından #1adımgeriyok”

Tosun’un, geçtiğimiz günlerde, Mansur Yavaş’ı eleştiren paylaşımı nedeniyle işten çıkarıldığı öne sürülmüştü.

MANSUR YAVAŞ’TAN AÇIKLAMA

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin resmi sosyal medya hesabından Mansur Yavaş imzasıyla konuya ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi:

“Son günlerde sosyal medya ve basın organlarında NOW TV Ana Haber Bülteni sunucusu Gülbin Tosun’un süresiz ve zorunlu izne çıkarılmasıyla ilgili şahsım üzerinden bazı spekülasyonlar yapılmaktadır.

Konuya ilişkin olarak; Gülbin Tosun’un süresiz ve zorunlu izne çıkarılmasındaki nedenin şahsıma yönelik yaptığı açıklamalara tepki göstermem olduğu yönünde yanıltıcı bir algı oluşturulmuştur. Bu iddialar tamamen yanlış ve asılsızdır.

Asıl nedenin; şahsın şahsi sosyal medya hesaplarında kullandığı küfürlü ve hakaret içeren ifadeler ve bu durumun NOW TV kanal yönetimi tarafından etik standartları açısından kabul edilemez bulunması olduğunu düşünüyoruz. Bu karar, tamamen kanal yönetiminin iç disiplin prosedürleri ile ilgilidir ve benimle herhangi bir ilişkisi bulunmamaktadır.

Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ve spekülasyonların önlenmesi adına, bu durumun benim açıklamalarımla veya kişisel görüşlerimle herhangi bir ilgisi olmadığını açıkça ifade eder, saygılarımı sunarım.”

Mansur Yavaş’tan “Cumhurbaşkanı adaylığı” sorusuna yanıt

Kaynak: TELE1