Mansur Yavaş’a iftira atan Necmettin Kesgin için iki farklı karar!

Yayın tarihi: 13 Şubat 2020 Perşembe 3:38 pm - Güncelleme: 13 Şubat 2020 Perşembe 3:38 pm

Mansur Yavaş’a sahte senet iftirası atmasıyla gündeme gelen ve hakkında kesinleşen hapis cezası nedeniyle yakalama kararı çıkartılan Necmettin Kesgin ile ilgili savcılığın iki farklı karar verdiği ortaya çıktı. Kesgin hakkında aynı savcının farklı kararlar vermesinin Mehmet Özhaseki’nin baskısı sonucu olduğu iddia edildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a sahte senet iftirası atmasıyla gündeme gelen ve hakkında kesinleşen hapis cezası nedeniyle yakalama kararı çıkartılan Necmettin Kesgin ile ilgili savcılığın iki farklı karar verdiği ortaya çıktı. Kesgin hakkında aynı savcının farklı kararlar vermesinin Mehmet Özhaseki’nin baskısı sonucu olduğu belirtildi.

Türkiye’nin 31 Mart yerel seçimleri sürecinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a yönelik iftiraları ile tanıdığı ve o dönemde iktidara yakın medya tarafından sahip çıkılan Necmettin Kesgin ile ilgili savcılığın iki farklı karar vermesi dikkat çekti.

Mansur Yavaş’ın iftiracısı Necmettin Kesgin için flaş karar

Kesgin hakkında kesinleşen hapis cezası nedeniyle dün itibariyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yakalama kararı çıkarılırken, savcılığın söz konusu ikilemi yakalama kararından önce AKP’li Mehmet Özhaseki’nin baskıyla yaşadığı öğrenildi.

ÖNCE KABUL, SONRA İTİRAZ

Savcılığın Necmettin Kesgin’e yönelik verdiği iki farklı karar şu şekilde;

Seçim döneminde gündeme gelen sahte çek olayı ile ilgili Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi 25.12.2019 tarihinde Mansur Yavaş’ın Necmettin Kesgin hakkında yaptığı nitelikli dolandırıcılık iddiasını reddederken, diğer iddiaları kabul etti. Mahkeme neticesinde ise Mansur Yavaş, Kesgin’in nitelikli dolandırıcılık suçundan da ceza alması gerektiğini konusunda istinaf mahkemesine başvurdu. Yavaş’ın istinaf başvurusu, delillerin yeteri kadar görüşüldüğü, tartışıldığı ve değerlendirildiği gerekçesiyle reddedildi.

Verilen bu karara istinaf savcısı Çetin Akıncı, kararın onaylanması anlamına gelen ‘görüldü’ notunu düştü. Ancak aynı cumhuriyet savcısı, karara, delillerin yeteri kadar değerlendirilmediği gerekçesiyle itiraz etti. Daha önce karara onay veren ve kesinleşmesinin önünü açan Cumhuriyet Savcısı Çetin Akıncı, Mansur Yavaş itiraz ettiğinde ‘deliller hukuka uygundur’ derken, daha sonra aynı deliller üzerinden sanık lehine karara itiraz etmiş oldu.

ÖZHASEKİ SAVCI ÜZERİNDE BASKI MI KURDU?

Cumhuriyet Savcısı Çetin Akıncı’nın önce delilleri kabul edip Necmettin Kesgin’in ceza almasını sağlarken daha sonra itiraz etmesinin yerel seçimlerde Cumhur İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin baskı nedeniyle yaşandığı belirtildi. Özhaseki’nin savcı Akıncı üzerinde M.S. isimli avukat üzerinden baskı kurduğu ve M.S.’nin Özhaseki’nin kendi avukatı olmadığı öğrenildi.

Özhaseki’nin bir süredir Yavaş’a soruşturma açılmasını istediği, bu sayede yeniden aday olup Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturma umudu taşıdığı ve bu gerekçe ile de savcıya baskıya yaptığı belirtildi. Kesgin hakkında dün çıkartılan yakalama kararının ardından ise Ankara kulislerinde “Özhaseki duvara tosladı, artık hiç umudu yok” yorumları yapılmıştı.