Mansur Yavaş: Yardıma muhtaç bir nesil ortaya çıkardılar

Yayın tarihi: 3 Mayıs 2022 Salı 9:04 am - Güncelleme: 3 Mayıs 2022 Salı 9:04 am

ABB Başkanı Mansur Yavaş, Türkiye’de yaşanan derin yoksulluğa dikkat çekti. Yavaş, yoksulluğun artık kuşaktan kuşağa devrettiğini belirterek, “Yardıma muhtaç bir nesil ortaya çıkardılar. Oysa yoksulluk kader değildir” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı (ABB) Mansur Yavaş, SÖZCÜ’den Saygı Öztürk’e konuştu. Mansur Yavaş, başkentin zor bir kış geçirdiğini belirterek, “Gerek kar kürümesinden, gerek tuzlamadan dolayı yollarımız çok hasar gördü. Bir an evvel bunları iyileştirmek için uğraşıyoruz” dedi. Yavaş, iğden ipliğe gelen zamlar yüzünden belediyenin zorlandığını vurgulayarak şunları kaydetti:

ASKİ’NİN ÖDEDİĞİ ENERJİ ÜCRETİNDE DEV ARTIŞ

 “Zor bir kış geçirdik. Gerek kar kürümesinden, gerek tuzlamadan dolayı yollarımız çok hasar gördü. Bir an evvel bunları iyileştirmek için uğraşıyoruz. Asfalt serim programımızı da yaptık, hızlı bir şekilde çalışmaya başlıyoruz. Ancak iğneden ipliğe gelen zamlar dolayısıyla artık zorlanıyoruz. Ek bütçe yapmak zorunda kalacağız. Örneğin; Ankara Sular İdaresi’nin (ASKİ) su basmak için geçen yıl enerjiye ödediği para 550 milyon lira civarındaydı. 31 Mart 2022 itibariyle gelen zamla bu rakam aynı sarfiyat miktarıyla 1 milyar 420 milyon lira oldu”

İHALEYE KATILACAK MÜTEAHHİT BULAMIYORUZ

Belediyenin ihalelerine neredeyse katılım olmadığını açıklayan Mansur Yavaş, “Müteahhitler işin sonunu, işin sonunda kaça mal olacağını kestiremiyorlar” dedi. İmkansızlıklara rağmen proje üretmeye devam edildiğini vurgulayan Yavaş, şunları dile getirdi:

“Polatlı ilçemize gidecek suyu 550 milyon liraya ihale yapmıştık Şu anda maliyeti 1 milyar 400 milyon lirayı buldu. Saç fiyatlarının artması, maliyetin artması rakamı buralara getirdi. Dolayısıyla yapacağımız işlerin maliyetleri 3 misli arttı. Ama buna rağmen eldeki imkanlarımızla birçok projeyi gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Öyle bir zamana geldik ki yaptığımız ihalelere ya katılım olmuyor ya da çok kısıtlı olmaya başladı. Müteahhitler işin sonunu, işin sonunda kaça mal olacağını kestiremiyorlar. Mevcut yaptığımız 6-7 kavşak çalışmasında müteahhitlerin hepsi zararda. Kış şartları ve maliyetin arması nedeniyle işin yapımı gecikiyor. Müteahhitler de fiyat artışı kararnamesi gelir mi diye bekliyorlar”

YARDIMA MUHTAÇ BİR NESİL ORTAYA ÇIKARDILAR

Mansur Yavaş, Başkent Ankara’da derin bir yoksulluğun yaşandığını açıkladı. Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması’nda ikinci sırada yer alan Ankara’da yoksulluğun kuşaktan kuşağa devredildiğini açıklayan Yavaş şunları söyledi:

“Yardıma muhtaç bir nesil ortaya çıkardılar Büyükşehir Belediyesi, artık koli dönemini kapatmış. Yardımlar doğrudan karta yükleniyor. “Bizim yardımlarımız çok farklı. Gösteriş olsun diye değil” diyen Mansur Yavaş, şöyle devam ediyor: “Yoksulluk, kuşaktan kuşağa devrediyor artık. ‘Sosyal belediyecilik’ adı altında vatandaşa sadece paket vererek idare etmeleri sağlandı. Yardıma muhtaç bir nesil ortaya çıkardılar. Oysa yoksulluk kader değildir. Bunun da en önemli yolunun hanedeki çocukların iyi yetişmesi olduğuna inanıyoruz. Bu sebeple okulları uzak olan 16 bin öğrencinin servis ücretini, kırtasiye masraflarını ödüyoruz, etlerine kadar her şeyleriyle ilgileniyoruz okusunlar diye.”

 

Sokak ortasında kadına şiddet uyguladı tekme tokat dövüldü