Mansur Yavaş: Size rağmen yapacağız!

Yayın tarihi: 8 Haziran 2020 Pazartesi 7:28 pm - Güncelleme: 8 Haziran 2020 Pazartesi 7:28 pm

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Bağlıca Bulvarı ve Türk Kızılayı Caddesi’ni birbirine bağlayacak yeni bulvar çalışmasına başlayacaklarını duyurdu. Yavaş, “Etimesgutlular, Sincanlılar duysun. Kredi vermeseniz de size rağmen bu inşaatı yapacağız” dedi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Etimesgut ilçesinin trafiğini daha da rahatlatacak yeni bir bulvar çalışmasının başlayacağını açıkladı.
Yavaş, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda Bağlıca Bulvarı ve Türk Kızılayı Caddesi’ni (Eski Hava Hastanesi önü) yeni yapılacak bulvarla birbirine bağlayacaklarını açıkladı.

AKP’de Şamil Tayyar depremi!

“RAHAT TRAFİK AKIŞI TESİS ETMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Etimesgut ve Sincan bölgesinde yaşayan vatandaşların uzun yıllardır çözülemeyen trafik sorununu çözme sözü veren Yavaş, Büyükşehir Belediye Meclisi’ne sunduğu ancak reddedilen proje için, “Etimesgutlular, Sincanlılar duysun. Kredi vermeseniz de size rağmen bu inşaatı yapacağız” dedi ve inşaatı başlattı.

İhale sürecinin ardından Fen İşleri Daire Başkanlığı, Türk Kızılayı Caddesi Kızılay binası önü ile Eski Hava Hastanesi önüne 2 adet köprülü kavşak yapımı için ilk kazmayı vurdu. Etimesgut İstasyon Caddesi’nin trafik yoğunluğuna neşter vuracak projenin ilk etabının başlamasının ardından Yavaş, Ankaralılara seslenerek, Etimesgut ilçesinin ulaşımını kolaylaştıracak alternatif yeni bir bulvar daha yapacaklarını şu sözlerle paylaştı: “Bağlıca Bulvarı ve Türk Kızılayı Caddesi’ni bağlayacak yeni bulvar yapımına başlıyoruz. İlk etapta Mehmet Akif Ersoy Caddesi ve Şehit Hikmet Özer Caddesi’ne bağlantı sağlayacağız. Ankara’da rahat trafik akışını tesis etmek için çalışmayı sürdürüyoruz.”

Bayramın ardından vakalar 10 kat arttı! Bir ilde daha maskesiz sokağa çıkmak yasaklandı…

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Etimesgut bölgesine ulaşımı çift taraflı rahatlatmak için Bağlıca Bulvarı’nı Türk Kızılayı Caddesi’ne bağlayacak yeni alternatif bir bulvarın yapım çalışmalarına da başladı.

Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından sürdürülen çalışmalar kapsamında inşaa edilecek 9 kilometrelik bulvar, 3 gidiş ve 3 geliş olak üzere toplam 6 şeritten oluşacak. Yeni bulvarın yapılmasıyla birlikte Başkent Ankara hem yeni bir bulvara kavuşacak hem de Mehmet Akif Ersoy Caddesi ve Şehit Hikmet Özer Caddesi’nin bu bulvarla bağlantısı sağlanacak.