Mansur Yavaş oy oranını açıkladı

Yayın tarihi: 29 Mart 2024 Cuma 3:20 pm - Güncelleme: 29 Mart 2024 Cuma 3:39 pm

Haber: Bişar Arslan

ABB Başkanı Mansur Yavaş ‘anketlerin AKP’yi şok ettiğini’ belirterek “Ankara halkı tercihini vermiş” dedi. Yüzde 60’lara varan bir oyla seçileceğini belirten Yavaş Turgut Altınok’a da yüklendi.

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı ve CHP ABB adayı Mansur Yavaş, Beypazarı mitinginde vatandaşa seslendi. Kalabalık Yavaş’ı ‘Dik dur eğilme Beypazarı seninle’ sloganları ile destekledi.

“Bir seçimin daha sonuna gelmiş bulunuyoruz” diyerek son anketlere dair konuşan Yavaş’ın sonuçların AKP’yi şok ettiğini söyledi. Yavaş “Son iki günde yayınlanan anketlerde kiminde 30 kiminde 25 en azında 20’nin üzerinde puan aramızda fark var. Ankara halkı tercihini vermiş. Belli ki  bir beş yıldır daha benimle devam edecek” dedi.

Rakibi Turgut Altınok’a da yüklenen “Dört yıldır Keçiören Belediye Başkanı. Açtık faaliyet raporuna baktık Ocak ayında iki kişiye Kasım ayında 11 kişiye destek olmuş. Ben Keçiören’de 50 bin aileye destek oluyorum. Siz Keçiören’de 50 bin ailenin destek ihtiyacı olduğundan habersiz ne işlerle uğraştınız? Ne işlerle uğraştıkları belli şimdilik o konuya girmiyorum” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu ve Yavaş’ı hedef alan Akşener’e tepki yağdı

‘ÇIKAN ANKET BUNLARI ŞOK ETTİ’

Yavaş’ın açıklamaları şu şekilde:

“Bir seçimin daha sonuna gelmiş bulunuyoruz. Bir belediye başkanı bir kentin annesidir, babasıdır, kardeşidir. Dolayısıyla bir ailede anne baba kendi ailesindeki bütün bireylerin nasıl sağlığıyla geçimiyle eğitimiyle ilgileniyorsa Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı da 6 milyonu hiçbirisini ayırmadan tamamen onun bütün ihtiyaçlarıyla ilgilenmek durumundadır. Zaten anlayamadıkları konu şu adaylar belli olduktan sonra anketler yaptılar. Onlara göre hiçbir şey yapmadık ya çıkan anket bunları şok etti.

‘NE İŞLERLE UĞRAŞTIKLARI BELLİ’

Daha sonra Mansur Yavaş’ın projelerini taklit edecek projelerle ortaya çıktılar taklit etmeye çalıştılar. Ama aslı varken taklide hiç kimse inanmıyor. Öyle mi? Başkent Kart üç yıldır hayata geçirildi. Esnaf da para kazanıyor. İnancımıza uygun şekilde bir elin verdiğini diğer görmüyor. Bir baktım bir gün miting de yapamıyor ama gittiği bir toplantıda elini benim karta benzer bir şey gösteriyor ‘Ben Başkent Kart yapacağım bunu içine para yükleyeceğim’ diyor. Siz değil misiniz 25 yıldır kapı kapı paket dağıtan vatandaşın gözünün içine sokan yayınlayan değil misiniz? Ayrıca siz beş yıldır dördüncü dönem Keçiören Belediye Başkanısınız. Bu beş yıl içinde Başkent Kart’a benzer hangi kartı çıkardınız. Doğalgaz yükleyecekmiş. Ben 200 bin aileye doğalgazı üç yıldır yüklüyorum. Siz beş yıldır beş kişiye yüklememişsinizdir. Almış eline diyor ki ‘Ben but dağıtıyorum’. Açtık faaliyet raporuna baktık Ocak ayında iki kişiye Kasım ayında 11 kişiye destek olmuş. Ben Keçiören’de 50 bin aileye destek oluyorum. Siz Keçiören’de 50 bin ailenin destek ihtiyacı olduğundan habersiz ne işlerle uğraştınız? Ne işlerle uğraştıkları belli şimdilik o konuya girmiyorum.

‘MANSUR YAVAŞ BELEDİYECİLİĞİ…’

Ancak insanları böyle karalamakla iftira atmakla meşhursunuz siz. Ancak hiçbirisi ne Mansur Yavaş’a ne de yanındaki ekibe asla bulaşmaz. Bulaşmıyor da nitekim. Dolayısıyla aynı düzen devam etsin istediler. İnsanların ihtiyaçlarıyla ilgilenmek yerine kağıdın üstüne pastayı serip hangi yere ne kadar imar verirsek buradan kime nasıl rant çıkar ancak onlarla uğraşırlardı. Birileri belediye sırtından zengin olurken fakir halka paket dağıtmak suretiyle siz de bununla idare ederek ve karşı tarafı sürekli kötüleyerek seçim kazandılar. Ancak 2019’da halk uyandı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı değişti. Yolsuzluk bitti, israf bitti ve ‘Mansur Yavaş Belediyeciliği’ şu anda bütün Türkiye’ye emsal olarak gösteriliyor.

‘ÇÖP PROJELERE YATIRDILAR’

Ankapark’ın durumunu görüyorsunuz. Bunlar kentteki insanların ihtiyaçlarını eğitimlerini sağlıklarını düşünmekten çok proje adı altında hep çöp projelere para yatırdılar. Artık Türkiye proje çöplüğüne döndü. en büyük proje insandır. ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ demişler.

ANKETLERE DEĞİNDİ: ANKARA TERCİHİNİ VERMİŞ

Son iki günde yayınlanan anketlerde kiminde 30 kiminde 25 en azında 20’nin üzerinde puan aramızda fark var. Ankara halkı tercihini vermiş. Belli ki  bir beş yıldır daha benimle devam edecek. Ben de tabii ki bu alacağımız oyun fazlalığı sırtımıza daha fazla yük bindirecek. Elbette bunun altından kalacağız. Aynı şekilde canlı yayınlanan açık ihalelerle hesap vermek suretiyle Ankara ve Beypazarı halkının beş kuruşunu çöpe götürmeden israf etmeden inşallah ikinci dönemimizi tamamlayacağız.

Beş yıl boyunca Ankara’nın hiçbir yerinde fotoğrafımı görmediniz. Çoluğumu çocuğumu belediyede gören olmadı. Çocuklarıma televizyon spor kulübü gibi işlerle uğraştırmadım. Onlar emekleriyle çalışıyor çok şükür alın terlerini yiyorlar. Dolayısıyla hiçbir yakınımın belediyede işi olmadı. Çakarlı araçlarla gezmeden kaç defa buraya cenazeye düğüne geldiğimi gördünüz. Bir minibüs bir koruma bir şoför. İşte ‘Mansur Yavaş Belediyeciliği’ budur.”

 

Kaynak: HABER MERKEZİ