Mansur Yavaş kızının Londra’daki evinin belgelerini paylaştı

Yayın tarihi: 26 Mart 2024 Salı 1:45 pm - Güncelleme: 26 Mart 2024 Salı 2:16 pm

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, kızı Çağlayan Yavaş’ın Londra’da aldığı evin fiyatını ve banka opsiyonlarının belgelerini paylaştı. Açıklamada Turgut Altınok’a “Mal varlığı takası yapma teklifimiz geçerlidir.” denildi.

ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Önümüzdeki hafta Allah’ın izniyle bütün belgeleri açıklayacağım.” dediği kızının Londra’daki evine dair fiyatını ve banka opsiyonlarını paylaştı.

AKP’nin Ankara adayı Turgut Altınok geçtiğimiz gün Yavaş’a yönelik “Ailem zengindi. Mallarım anne babamın mirasıdır. Başkan olunca mal varlığım azaldı. Babadan kalma tüm tarlaları satsam Mansur Yavaş’ın Londra’da aldığı evi alamam” sözlerini kullanmıştı.

Yavaş ise, “Şimdi benim 2014 yılındaki seçimden sonra iş bulamadığı için birçok genç gibi yurt dışına gitmek zorunda kalan kızımın aldığı 32 yıl taksitle aldığı taksit, taksit tam 32 yıl ödeyeceği bir evi…Daha da alalı iki yıl oldu. Mansur Yavaş’ın ‘Londra’da evi var, Londra’da evi var’ dilinde tüy bitti. Önümüzdeki hafta Allah’ın izniyle bütün belgeleri açıklayacağım.” demişti.

Çağlayan Yavaş’ın Londra’da satın aldığı evle ilgili paylaşılan bilgiler şu şekilde:

1- Çağlayan YAVAŞ, evini 465.000 Sterlin’e almıştır.

2- 465.000 Sterlin’in 372.999 Sterlin’i banka kredisi çekilmiştir.

3- Bu kredi, İngiltere’de uygulanan, kira öder gibi ev sahibi olunan “mortgage” sistemi ile çekilmiş olup 384 AY, YANİ 32 YIL TAKSİTLE GERİ ÖDENECEKTİR.

4- Sayın Mansur Yavaş bu ev alınırken kızına 100.000 pound hibe etmiş, bunu da mal beyanında açıkça belirtmiştir.

Emeklinin Mansur Yavaş’tan isteği ekonomik çöküntüyü gözler önüne serdi

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Sayın Mansur Yavaş, 2009 yılından beri mal varlığını düzenli olarak kamuoyuyla paylaşmaktadır. Ayrıca 1999 yılından itibaren tüm banka kartı hareketlerinin incelenmesi için de açık çağrıda bulunmuştur.

Hal böyle iken, açıkladığı kadar açıklamadığı mal varlığının da kamuoyunda çokça tartışıldığı kişilerin 32 yıl taksitle alınan bir ev üzerinden spekülasyon yapmalarına fırsat vermeyeceğiz. Yüzlerce daire için tek kuruş vergi ödememiş birisinin kamuoyunu manipüle etme çabası, milletimizin gözünde itibarsız bir girişim olarak kalmaya mahkûmdur.

Rakibimizin açıklamadıkları kendine kalsın; açıkladığı mal varlığının 10’da 1’ine, hatta 100’de 1’ine mal varlığı takası yapma teklifimiz geçerlidir.

Çok mal sahibi olmak tek başına şaibeli bir durum değildir. Ancak bunu kamuoyuyla paylaşmamak şaibeli bir durumdur. Rakibimizi derhal hissedar olduğu şirketin mal varlığı dâhil tüm varlıklarını kamuoyuyla paylaşmaya davet ediyoruz.”

Kaynak: TELE1