“Mansur Yavaş görevi bırakacak” iddialarına ABB’den açıklama

Yayın tarihi: 9 Mart 2023 Perşembe 2:57 pm - Güncelleme: 9 Mart 2023 Perşembe 2:57 pm

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Mansur Yavaş‘ın seçim döneminde görevini bırakacağına dair iddiaları yalanlandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Koordinatörü Volkan Memduh Gültekin, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın görevini bırakacağına ilişkin iddiaların gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

CHP çalışmayı yapmış! İşte İmamoğlu ve Yavaş ile birlikte seçimin senaryosu

“KANUNEN VE FİİLEN BÖYLE BİR DURUM SÖZ KONUSU DEĞİL”

Bazı haber bültenleri ve tartışma programlarında, Yavaş’ın seçimler nedeniyle görevini bırakacağına dair söylemlerin yer aldığını anımsatan Gültekin, “Kanunen de fiilen de böyle bir durum söz konusu değildir” dedi.

Ümit Özdağ: Mansur Yavaş maçta bana selam bile vermedi

Gültekin, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi: “Bazı haber bültenleri ve tartışma programlarında, ABB Başkanı Sayın Mansur Yavaş’ın seçimler nedeniyle görevini bırakacağına dair söylemler yer almaktadır. Kanunen de fiilen de böyle bir durum söz konusu değildir. Sayın Başkan, görevine devam edecek olup, seçim sonrası da etkin bir Cumhurbaşkanı Yardımcılığı görevi ile -Ankara’da olduğu gibi- kimseyi ayırt etmeden, şeffaf, adil, katılımcı ve hesap verebilir bir yönetim anlayışı uygulayacaktır.”

 

NELER OLMUŞTU?

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olarak belirlenen CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun, seçilmesi durumunda cumhurbaşkanı yardımcısı olacağını açıkladığı ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın seçim çalışmaları nedeniyle görevini bırakacağı ileri sürülmüştü.