Mansur Yavaş: Cumhurbaşkanımız Kılıçdaroğlu sizlere hizmet eden bir devlet memuru olacak

Yayın tarihi: 19 Nisan 2023 Çarşamba 3:23 pm - Güncelleme: 19 Nisan 2023 Çarşamba 4:11 pm

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı ve ABB Başkanı Mansur Yavaş Sinop’ta vatandaşlarla bir araya geldi. Akşener, “Harami düzeni birlikte değiştireceğiz. Artık işleri iftiraya kaldı. Söyleyemedikleri bir şey var; o da ‘hırkız’ diyemiyorlar. Çünkü kendileri hırsız” dedi. Yavaş ise “Teröre bulaşmış herkese terörist deriz, adam öldürene de katil deriz. Bunun PKK’lısı, HÜDA PAR’lısı olmaz. Türk bayrağını sakıncalı bulan, federasyon ve özerklik isteyen tipler şu anda AKP listesinden aday oluyor” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı ve Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş Sinop İskele Meydanı’nda vatandaşlara hitap etti.

Yavaş’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“2019’da ABB Başkanlığına aday olduğumuzda Millet İttifakı bir araya geldi ve beni aday gösterdi. Bunda Sayın Akşener’in de katkısı çok fazla. Biz aday olduğumuzda bizi suçlamaya başladılar. Karalamalara başladılar. Sosyal yardımları keseceğimizi söylediler. Eskiden Ankara’da birer koli paket dağıtılırdı. Kapı kapı dağıtılırdı. Bütün insanlar kimin ne aldığını görürdü ve onurları incinirdi. Biz Başkentkart çıkarttık. Bu koliler Ankara’da sadece esnaftan alınırdı. Başkentkartı bütün sosyal destek alan ailelere dağıttık. Anneler ilçelerindeki veya mahallelerindeki esnaftan ihtiyaçlarını alıyor. Bu kardeşiniz geçen yıl 3 ay müddetle 200 bin aileye doğalgaz verdi Ankara’da kimseyi üşütmedi. Bu yardımları kesecek dedikleri kardeşiniz, geçim sıkıntısı yaşayan ailelere, 16 aydır 220 bin aileye düzenli bir şekilde birer kilo et veriyoruz. Sosyal yardım alanlar suyun 10 tonunu 10 liraya içiyor. Geri kalan para cebinde kalıyor. Sosyal destek alan ailelerin çocukları, 60 bin çocuk okullarına ücretsiz gidiyor. 16 bin çocuğumuzun ise servis ücretini ödüyoruz. Süt ve kırtasiye gibi yardımlar da yapılıyor. Daha dün çocuklarımıza 100’er lira bayram harçlığı ödedik. ‘Sosyal yardımlar kesilecek’ diye iftira atıyorlar.”

“KENDİLERİNDEN OLMAYANLARA ‘HAİN’ DEMELERİNDEN BIKTIK”

“‘Bunlar gelince işçiler işten atılacak’ dediler. Bir kişi çıkarılmadı. Alnının teriyle herkes çalışıp maaşını alıyor. Ama biz onları maçlara, mitinglere zorla götürmüyoruz, sendika seçimlerine karışmıyoruz. Keyifle çalışıyorlar. İnşallah Türkiye’de de böyle olacak. Kamuda çalışanlara da ‘sizleri işten atacaklar’ diyorlar. Yalan söylüyorlar. O yetmedi, ‘herkesin başörtüsüyle uğraşılacak’ diyorlar. 11 tane büyükşehir belediye başkanımız var, bir tane böyle sorun oldu mu? Giyime kuşama karışan kendileri… En önemlisine geldim. Ankara’yı alırlarsa devletin bekası tehlikeye girermiş. İstanbul düşerse Kudüs düşermiş, Mekke düşermiş… Hiçbir kötü durum olmadı. Ankara’da yaşayanlar mutlu. Bunlar maaş ödeyemez dediler. Yönetemez dediler. Dünya belediye başkanları başkent ödülü aldım. Bizler hiç kimseyi siyasi görüşüne göre ayırmadan çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ayıran kendileri. Kendilerinden olmayan herkes hain laflarını duymaktan bıktık. Cenabı Allah herkesi ayrı ayrı yaratmış. Bir yerde herkes aynı düşünüyorsa, orada kimse bir şey düşünmüyordur, onların yerine biri düşünüyor demektir. Millet İttifakı olarak, oy vermeyenleri kötülemediğimiz gibi düşman gibi de görmüyoruz.”

“GÖREVE GELDİKTEN SONRA KİMSEYİ AYIRMAYA HAKKINIZ YOK”

“Şimdi de Sayın Cumhurbaşkanımızı seçtikten sonra, o da sadece ve sadece görevi süresince sizlere hizmet eden bir devlet memuru olacak. Bir devlet memurunun göreve geldikten sonra kimseyi ayırmaya hakkı yok. Madem siz kendinize oy vermeyenleri teröristlikle, hainlikle suçluyorsunuz o zaman vergi de almayın. Vergi verirken vatandaş, oy verirken hain… Böyle bir şey olamaz. ”

“PKK’NIN DA HÜDA PAR’IN DA KÖKÜNÜ KAZIRIZ”

“Ben seçilmeden evvel televizyonda şerit şeklinde saydırdılar. PKK’lılar,  DHKPC’lileri işe alacak dediler. Şu anda Ankara’da sayaçları da okuyan makbuzları da evlere götüren vatansever Türk evlatları. Hepsi benim mesai arkadaşım, hepsiyle de gurur duyuyoruz. Teröre bulaşmış herkese terörist deriz, adam öldürene de katil deriz. Lafımızı çekmeyiz. Bunun PKK’lısı HÜDA PAR’lısı ayrımı olmaz. Hepsine karşıyız hepsinin de kökünü kazırız. Sürekli 7’li masa diye sürekli alay ederek konuşuyorlar. Her şeyimiz açık. O 7’inci ayak dediğiniz, başka partilerle iş birliği yapmış seçime giriyor. Ancak onunla hemen hemen aynı görüşü savunan, Türk bayrağını sakıncalı bulan, federasyon ve özerklik isteyen tipler şu anda AKP listesinden aday oluyor. İnşallah 14 Mayıs’ta 13’üncü Cumhurbaşkanımızı seçeceğiz.”

Akşener’in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“BİR AY İÇİNDE 100 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI YAPACAĞIZ”

“Sinop emekli şehri. Emekli maaşlarında 5500 alanı 7500 yaptılar, aslında asgari ücret olmalıydı. 6500 alan da 7500 lira oldu. Biz iktidara gelir gelmez o aradaki farkı da düzelteceğiz. Birincisi bu. İkincisi 100 bin öğretmen ataması yapacağız bir ay içerisinde. 3600 ek göstergede ortaya çıkan haksızlığı gidereceğiz. 2020 ve ondan önce soru çalınarak mağdur olmuş KPSS mağdurlarının mağduriyetlerini gidereceğiz. Bu harami düzeni birlikte değiştireceğiz.

“MASAYA DÖNMEM İÇİN İKNA EDEN MANSUR YAVAŞ OLDU”

“Bedava olmaz, oylarınızı vereceksiniz. Ben de kimseyle pazarlık etmeden bu ucube sistem değişecek sonra da başbakan olacağım. Biliyorsunuz sayın Mansur Yavaş’la sayın İmamoğlu’nun mutlaka bu sistemin içerisinde olmasını istemiştim. Dolasıyla bir masada problem oldu. Mansur Bey ve Ekrem İmamoğlu her ikisi geldiler. Şahsıma dair bir talebim olmadığı ortaya çıkınca her ikisini etkili, yetkili Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı’na getirdik. El birliğiyle imzaladık. Bir TV’ye gittim. TV’de dedi ki ilgili arkadaşımız, ‘Siz o masaya nasıl oturdunuz? Diyorlar ki, dış güçler oturttu” dedi. Ben de dedim ki, beni o masaya jet hızıyla ikna eden Mansur Yavaş oldu. Kendisi, Beypazarı doğumlu bir Angaralıdır.

“Bu iki belediye başkanıyla beraber, hem bizler hem sayın Kılıçdaroğlu, haram yemeden sosyal devleti ortaya koyarak, kayırmadan, adaleti sağlayarak, demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü sağlayarak, gençlerin gelecek hayallerini yeniden inşa ederek önce seçimi kazanacağız. Sonra da bu ucube sistemden el birliğiyle kurtulacağız. 50 bin tane dedikodu yapıyorlar, iftira atıyorlar. Artık işleri iftiraya kaldı. Söylemedikleri bir şey var ‘hırkız’ diyemiyorlar, çünkü kendileri hırsız. Hırsız deseler hırsızlıklarını çat diye yüzlerine vuracağız.”

5-10-15 maaşlı danışman olmayacak. 801 milyon dolara Ankara’da bir park yaptılar. Kaç çocuğun KYK bursu ödenirdi. Kaç gencimize karşılıksız burs verilebilirdi? 16 milyar lira. Utanmaları yok. 3 AK Partili müteahhite verildi. Sizin çocuklarınız ağladı, çocuklarınız umutsuz, mutsuz. Bu harami düzeni beraber değiştireceğiz. Gençler her seferinde yanınızda iki arkadaşınızı götüreceksiniz. Sandığa mutlaka gideceksiniz. CHP ve İyi Parti’yi göreceksiniz. CHP’ye oy verenler versinler tabii ben İYİ Parti’ye de oy istiyorum. Birleşe birleşe kazanma halinin Türkiye’ye getireceği refahı, hakça paylaşımı, sosyal devlet anlayışını, fırsat eşitliğini göreceksiniz. Ben size bir şeyi söyleyeyim mi aslında Recep Bey’i de kurtaracağız. Adamcağız bir haftada 36 bin imza atmak zorunda. Onun için her şey yanlış.

Onun için 5-10-15 maaş alan, yan gelip yatan danışmanlar var. Haram olsun, zıkkım olsun. Adalet sağlanacak ve hepsinden hesap sorulacak.”