Mansur Yavaş: Ankara’yı 23 buçuk yıl jeliboncu kafaya teslim ettiler

Yayın tarihi: 1 Mayıs 2023 Pazartesi 4:34 pm - Güncelleme: 1 Mayıs 2023 Pazartesi 4:34 pm

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Ankara’da 23 buçuk yıl jeliboncu bir kafaya Ankara’yı teslim ettiler. Ve Ankara’nın kaynaklarını sağa sola harcadı” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Manisa Salihli’de, Millet Buluşması programına katıldı.
2019 yılındaki belediye seçimlerine değinen Yavaş şunları söyledi:

“Bunlar söyleyecek sözü kalmayınca ancak iftira atarlar. En son söylediklerini söylüyorum; eğer Mansur Yavaş’ı seçerseniz dediler PKK’lılar sayaç okuyacak, DHKP-C’liler de fatura taşıyacak bunların evinize gelmesinden korkmuyor musunuz dediler. Biz de seçildik. Vatansever Türk gençleri götürüyor evlere faturaları. PKK’nın ne işi var belediyeyle? O ara İstanbul’da kazanmıştık. Ama İstanbul seçimini iptal ettiler. Baktılar ki seçilen Millet İttifak’ı belediyelerinde devletin bekasını tehlikeye sokacak hiçbir şey yok, gayet düzenli yönetmeye başladılar. Bu seferde Ekrem Başkan’ın seçimine gelince şuna başladılar, aynı sözleri gene söylüyorlar. Ondan sonra dediler ki; eğer İstanbul’u kaybedersek Mekke düşer, İstanbul’u kaybedersek Kudüs düşer, İstanbul’u kaybedersek büyük İsrail kurulur. Aynen bunları söylediler. En son dediler ki; Binali’yi mi seçeceksiniz Sisi’yi mi dediler. İstanbul halkı gereğini yaptı. 805 bin oy farkıyla onları sandığa gömdü, dersini verdi. Onlar şu anda Sisi’yle görüşüyor öyle mi? Şimdi yine aynı biz kaybedersek şu olur bu olur. Hayır. Bütün Millet İttifakı belediyelerinde her şey çok güzel oldu.”

“BUNLAR DEDİĞİNİZ KİM?”

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e atıfta bulunan Yavaş, “Siz giderseniz yine Türkiye çok güzel olacak. ‘Bunlar yönetemez, bunlar idare edemez, bunlara devlet teslim edilemez.’ Bunlar dediğiniz kim? Ankara’da aynısını söylemelerinin bir tek sebebi vardı. Ankara’da 23 buçuk yıl jeliboncu bir kafaya Ankara’yı teslim ettiler. Ve Ankara’nın kaynaklarını sağa sola harcadı. 16 milyarı götürdü ANKAPARK’a batırdı. Ankara’nın içine girerken o gördüğünüz kapılara 255 milyon lira para harcandı. Ankaralının parasını har vurup harman savurdu. Ankara’nın birçok yerinde hala su yok, kanalizasyon yok. Hepsini tamamlamaya çalışıyoruz. 2013 yılından itibaren bir tane otobüs almamış. Hep paraları rantlı projede harcamış. Bir imar rantından bir milyar lira halkın kursağından alıp birilerinin cebine kondu. Türkiye’nin ilk 100 zengini içerisinde sadece Ankara Büyükşehir’den aldığı işlerle o listeye giren insanlar var” ifadelerini kullandı.

Mansur Yavaş’tan Bayraktar ailesini köşeye sıkıştıracak soru