Mansur Yavaş: AKP’li yorumcular bile açık ara kazanacağımı söylüyor

Yayın tarihi: 8 Mart 2024 Cuma 12:40 pm - Güncelleme: 8 Mart 2024 Cuma 12:47 pm

ABB Başkanı Mansur Yavaş, Çamlıdere’de vatandaşlara hitap etti. ABB ile görüşmedikleri ve ortak projelere karşı oldukları için ilçe belediye başkanlarına tepki gösteren Yavaş, “Lafa gelince, ‘Her şey Ankara için, her şey Beypazarı için, her şey Nallıhan için, her şey Çamlıdere için’ diyorsunuz. Siz yalan söylediniz. Her şey partinizin için. Siz partinizi ilçenizden daha çok seviyorsunuz bu ortaya çıktı” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı ve CHP’nin Adayı Mansur Yavaş, 31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan yerel seçimler kapsamında kentteki ziyaretlerine ve mitinglerine devam ediyor.

Yavaş, bugün CHP’nin Çamlıdere’deki Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılış programına katıldı. Burada yurttaşlara seslenen Yavaş, iktidarın geçmişte kendisine yönelik ifadelerine yine sert sözlerle tepki gösterdi.

Yavaş, ayrıca ABB ile görüşmedikleri ve ortak projelere karşı oldukları gerekçesiyle AKP’li ilçe belediye başkanlarına tepki gösterdi. Yavaş, “Siz Ankara’yı değil, partinizi seviyorsunuz” dedi.

Yavaş, açıklamasında şunları söyledi:

-Ankara yönetimi değiştirmekle güzel yapmış değil mi? Bizde tam bin 800 kuruluş var. Ortak akılla hareket ediyoruz. STK, meslek odaları ve üniversitelerle iş birliği yapıyoruz. Hiçbir zaman ‘herkesten akıllıyım’ tavrına girmedim.

-4 binin üzerinde ihaleyi canlı yayınladık. Yaptığımız bütün harcamaları kuruşu kuruşuna internet sitemizde görüyorsunuz. Yaptığımız projeler üzerine maliyetleriyazıyoruz. Paranın nereye gittiğini görün ve yanlış bir yere harcarsak bize hesabını sorun diye…

-Ankara’da kin ve nefret ortadan kalktı. Seçim hariç siyasete karışmadım. Hiçbir yerde fotoğrafımı görmediniz. Çamlıdere’ye kaç kere geldim gittim, bir minibüsle. Ne çakarlar, ne koruma orduları… Ben hiç kimseyi ayırmadım ki hemşehrilerimden korkup korumayla geleyim.

“HİÇBİRİ ELİMİZDEN TUTMADI”

-Belediye Meclisi’nde ilk konuşmamda, ‘Ankara’da 70 yıl sonra Ankaralı bir belediye başkanı geldi. Siz de Ankara’nın ilçelerinde belediye başkanısınız. Bize düşen el ele tutuşup, geri kalmış ilçelerde hep beraber kalkınmayı sağlayacağız. Rozetimi çıkardım, bunu bir hizmet için fırsat olarak değerlendiriyorum. Elimi tutun bana proje getirin’ dedim. Hiçbiri elimizi tutmadı maalesef. Çünkü yasaklanmış. Bir kısmı Ankaralı biri başarılı olursa artık hep Ankaralı aday çıkar diye yasaklamış. Bir kısmı partizanlık yüzünden yasaklamış. Belediye başkanlarının bir çoğu benim odamı görmedi, hayırlı olsun demeye gelmedi.

“SİZ ANKARA’YI DEĞİL PARTİNİZİ SEVİYORSUNUZ”

-İlçe belediye başkanlarına sesleniyorum. Lafa gelince, ‘Her şey Ankara için, her şey Beypazarı için, her şey Nallıhan için, her şey Çamlıdere için’ diyorsunuz. Siz yalan söylediniz. Her şey partinizin için. Siz partinizi ilçenizden daha çok seviyorsunuz bu ortaya çıktı. İlçeye gelecek yatırımlar için partinize rest çekmeniz lazım. ‘Ben ilçeme hizmet gelmesi için herkesle görüşürüm’ demeniz lazım. Ben Ankara’nın ihtiyaçları için Sayın Cumhurbaşkanına çıkıyorum. Bir yerim mi eksiliyor? Sizin için çıkıyorum. Bakanlarla sizin için, Ankara için görüşüyorum. Ayıp mı? Kamuda küskünlük olur mu? Bu yüzde birçok ilçe hizmetlerin önünü kesmiştir. Meclis’te iki kez söyledim ‘destek olalım’ diye.

“AKP’Lİ YORUMCULAR BİLE KAZANACAĞIMI SÖYLÜYOR”

-Biz Ankara’da seçimi kazandık ama Meclis’te eksik çıktık. Bir sürü engellemeler yapıldı. Asıl belediyenin gelirini artıracak her şeye sekte vurdular. Orada bekleyen bizim kaç tane önerimiz var. Allah bize fırsat verdi. Doya doya hemşehrilerimize hizmet edip şu farkı bir gösterelim. Artık kavga eden, benimle ayrı düşen belediye başkanı istemiyorum. Televizyonlara bakın AKP’li yorumcular dahi açık farkla kazanacağımı söylüyor. Beni topal ördek yapmayın artık. Zaten benim ikinci ve son dönemim bu 5 yılı bari güzelce değerlendirelim.

Mansur Yavaş: Son dönemim, bırakacağım

Mansur Yavaş, Ankara, ABB, yerel seçim

Kaynak: TELE1