Mansur Kılınç, Abdülkadir Selvi’ye TELE1’de yanıt verdi

Yayın tarihi: 4 Haziran 2021 Cuma 2:58 pm - Güncelleme: 4 Haziran 2021 Cuma 2:58 pm

Betül Begümhan Aydoğan’ın sunduğu Gün Ortası’nın bugünkü konuğu, CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç oldu. Programda, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ‘koruma kararı’ sorusunu neden cevapsız bırakıldığı konuşuldu. Kılınç, Venezuela ziyaretini de anlattı.

Venezuela’da Aralık 2020’de genel seçimlerin yapıldığını ve uluslararası seçim görevlisi olarak davet edildiğini ifade eden Kılınç, “Seçim gezisi programıyla ilgili arka planda olduğu iddia edilen açıklamalar var. İnanın T.C. adına ilginç ve olumsuz bir durumla karşı karşıyayız. Bu olaylar dış işlerindeki zaafiyetimizi de gösterir” dedi.

Venezuela ile ilişkilerin çok önceye dayandığını belirten Kılınç, “Bana davetin ulaştırıldığı yer ve kişi büyükelçinin kendisidir” dedi. Üç günlük görev itibarıyla gittiğini belirten Kılınç, görev bitimi sırasında tekrar TELE1’e bağlandığını ve seçim sonuçlarını değerlendirdiğini aktardı.

Son ziyaretini de anlatan Kılınç şöyle söyledi:

“Venezuela’nın seçim daveti bana 4 ay önce yapıldı. Benim yanıtım da sanıyorum Kasım ayında idi. Ancak Venezuela’ya uçuş yoktu. Pandemi nedeniyle gidip gidemeyeceğim belirsizdi. TBMM’ye bildirimde bulunduğumda aynı zamanda bir grubun gideceğini de benimle paylaştılar ve böylece gidilecek bir grup birleşmiş oldu” dedi.