Mank filmi profesyonel bir kadrodan oluşacak

Yayın tarihi: 13 Ekim 2020 Salı 7:00 am - Güncelleme: 12 Ekim 2020 Pazartesi 1:44 pm

Uzun bir süredir tüm gözleri üzerine çevirmeyi başaran Netflix Türkiye, Mank fragmanı ile karşımızda. Hadi gelin videonun da yer aldığı detaylara bir göz atalım.

Bazı dönemlerde tartışmaların da odağında olan Netflix Türkiye, Mank fragmanı ile seyirciyi selamlıyor. David Fincher tarafından yapım aşaması devam eden bu film çok ses getirecek gibi görünüyor. Hem kurgusu hem de görsel detayları bakımından oldukça etkileyici. David Fincher ismini daha önce duymayanlar için kısaca bahsedelim.

David Fincher: Yedi, Dövüş Kulübü ve Ejderha Dövmeli Kız onun en önemli yapıtları arasında yer alır ve sinema tarihinin devleriyle çalıştı. Son zamanlarda küçük bir sessizliğe çekilse bile uyanma sürecine girdi.

Mank

Amanda Seyfried, Lily Collins, Charles Dance, Arliss Howard, Tom Pelphrey gibi ünlü isimlerin yer alacağı bu filmde; ilginç bir senaryoya yer verildi. David Fincher’ın babası Jack Fincher, 2003 yılında ölmeden hemen önce bu filmin senaryosunu yazmıştı.

Filmde Oscar ödüllü Amerikalı senarist Herman J. Mankiewicz’in hayatı ele alındı ancak tamamı değil. Burada daha çok en tartışmalı filmler arasında yer alan Citizen Kane’in senaryo süreci üzerinde duruldu. Herman J. Mankiewicz filmi yazarken neler hissetti ve başından neler geçti gibi detaylara yer verildi.

David Fincher bu filminde, her alanda profesyonel olan kişileri seçti. Mesela sadece müzik alanında bile Trent Reznor ve Atticus Ross gibi isimlerle çalışacak. Böylece filmin son derece profesyonel olmasını sağlamak istiyor.

Filmin fragmanı buradan izleyebilirsiniz