Manisa’yı kaybeden MHP’li başkan bu sabah belediye kasasından para aktarmaya çalıştı

Yayın tarihi: 2 Nisan 2024 Salı 4:23 pm - Güncelleme: 2 Nisan 2024 Salı 4:23 pm

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen CHP‘li Ferdi Zeyrek, eski başkan Cengiz Ergün tarafından sabahın erken saatlerinde belediyenin kasasının boşaltılmaya çalışıldığını söyledi.

Türkiye 31 Mart’ta yerel yöneticilerini seçmek için sandık başına gitti. Henüz resmi olmayan sonuçlara göre CHP’li Ferdi Zeyrek, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.

Zeyrek sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada eski belediye başkanı MHP’li Cengiz Ergün’ün belediyenin kasasının boşaltılmaya çalışıldığını duyurdu.

Avukatlarıyla birlikte Manisa Büyükşehir Başsavcılığında olduğunu belirten Zeyrek, “Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin kasasını boşaltmaya çalışıyorlar. Manisa’nın geleceğinden, tüyü bitmemiş yetimin hakkından yiyenlere sesleniyorum, Şehrimizden ellerinizi çekin” dedi.

Zeyrek, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Bu yola çıktığımız ilk gün size bir söz vermiştim. Sizin cebinizden çıkan her bir kuruşa sahip çıkacağım demiştim. Gerekeni yapıyorum.15 yıl boyunca belediyenin yolunu unutan Cengiz Ergün, sabah erken saatlerde belediyemize gelerek MASKİ’den 130 Milyon TL, Manisa Büyükşehir Belediyesi bütçesinden ise 480 Milyon TL ödeme yapmaya çalıştı.Yangından mal kaçırır gibi girişilen bu büyük ve şaibeli operasyonun altına hiçbir belediye çalışanı imzasını atmadı. İşlerinden olma pahasına bu usulsüzlüğe dur dediler. İşte birlikte kurduğumuz Manisa İttifakı budur! Şimdiden halkımızın parasına nasıl sahip çıkıyorsak, 5 yıl boyunca da bizlere emanet edilen bu kaynağın hunharca hiç edilmesine asla müsade etmeyeceğiz.”

CHP’den Pendik’te yeniden sayım talebi

Kaynak: HABER MERKEZİ