Manisa, Uşak, Mardin… Türkiye’nin akciğerleri yanıyor! 2 mahalle boşaltıldı

Yayın tarihi: 21 Haziran 2024 Cuma 7:44 pm - Güncelleme: 21 Haziran 2024 Cuma 11:59 pm

Manisa’nın Salihli ilçesinde orman yangını çıktı. Çıkan yangın nedeniyle 2 mahalle tedbir amaçlı boşaltıldı. Uşak’ın Ulubey ilçesindeki orman yangınlarına ekiplerin hava ve karadan müdahalesi devam ediyor. Mardin’in Artuklu ilçesi kırsal Konaklı Mahallesi’ndeki ormanda da yangın çıktı.

Hava sıcaklıklarının artması, tarım arazilerinde anız yakılması ve rüzgarın hızlı esmesi nedeniyle çıkan yangınlar tüm yurdu sardı. Manisa, Uşak ve Mardin’de çıkan yangınlara müdahale edilirken, Balıkesir, İzmir ve Aydın’daki yangınlar kontrol altına alındı.

MANİSA

Manisa’nın Salihli ilçesinde ormanlık alanda başlayan yangına Orman İşletme Müdürlüğü ve Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı ekipler tarafından havadan ve karadan müdahale edilmeye başlandı. 5 uçak, 4 helikopter, 12 arazöz, 2 su ikmal ve 3 dozerin sevk edildiği yangını kontrol altına alma çalışmaları sürerken rüzgar çalışmaları olumsuz etkiledi.

Manisa’da yangın! Bitişik bir iş yeri ve iki ev hasar gördü

2 MAHALLE TAHLİYE EDİLDİ

Dibek Dağı eteklerinde rüzgarın etkisiyle hızla yayılan yangın kırsal Yağbasan ve Karasavcı Mahallelerine yöneldi. Ekipler, 65 hanede 200 kişinin yaşadığı Karasavcı Mahallesi ile 80 hanede 230 kişinin yaşadığı Yağbasan Mahallesi’ni tedbir amaçlı tahliye etti.

yangına müdahale eden orman personeli21 yaşındaki E.Y. ve 42 yaşındaki O.E. dumandan etkilendi. Yangın bölgesinde ilk müdahalesi yapılan ve hastaneye kaldırılan 2 orman personelinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

MARDİN

Yangın, akşam saatlerinde Artuklu ilçesi kırsal Konaklı Mahallesi’ndeki ormanda çıktı. Rüzgarın da etkisiyle yayılan yangının söndürülmesi için, bölgeye itfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Çevredekilerin de yardımıyla başlatılan söndürme çalışmaları sürüyor.

UŞAK

Uşak’ın Ulubey ilçesinde Kışla köyü yakınlarındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye Uşak Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı arazözler ve itfaiye ekipleri ile bir helikopter sevk edildi.Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın, Gümüşkol köyündeki yerleşim yerlerine ulaştı. Yangında, köyün girişinde bulunan 3 ev zarar gördü.

Yangın nedeniyle köydeki bazı evler tahliye edildi. Yangını kontrol altına almak için çalışmalar sürüyor.

BALIKESİR

Balıkesir’in Kepsut ilçesine bağlı Eşeler mevkinde başlayan orman yangını kontrol altına alındı.

AYDIN

Aydın’ın Koçarlı ve Bozdoğan ilçelerinde evlerde çıkan yangın ormanlık alana sıçradı. Ekiplerin müdahalesiyle yangın söndürüldü.

İZMİR

İzmir’in Torbalı ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın, ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Kaynak: TELE1