Manchester City, Dortmund’u yendi

Yayın tarihi: 7 Nisan 2021 Çarşamba 12:54 am - Güncelleme: 7 Nisan 2021 Çarşamba 12:57 am

Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında Manchester City, Borussia Dortmund’u 2-1 yendi. Kevin de Bruyne perdeyi açtı. Marco Reus 84’te Borussia Dortmund’u ümitlendirdi. Maçta son sözü 90’da Phil Foden söyledi.

Şampiyonlar Ligi son 16 turunda bir başka Alman ekibi Borussia Mönchengladbach’ı eleyen Manchester City, Dortmund karşısında da maça etkili başladı.

Yaptığı presle Borussia Dortmund’u hataya sürükleyen City, 19. dakikada Kevin de Bruyne ile golü buldu. Ani gelişen City atağında Mahrez, ceza sahası sağ içinden ortaya bıraktı. Kevin de Bruyne, altı pas sağ ön çizgisi üzerinde sert ve düzgün vurdu ve ağları havalandırdı: 1-0.

30. dakikada Rodri, Emre Can’la mücadelesinde ceza sahası içinde yerde kaldı. Hakem önce penaltı kararı verdi. Emre Can’a pozisyon sonrası sarı kart çıkarken; VAR incelemesi sonrası penaltı kararı iptal edildi. Maçın ilk yarısı da 1-0 Manchester City’nin üstünlüyle sona erdi.

48’inci dakikada Borussia Dortmund, bu dakikaya kadar en tehlikeli atağını gerçekleştirdi. Erling Haaland, karşı karşıya kaldığı pozisyonda kaleciyi geçemezken takımı adına net bir fırsattan yararlanamadı.

65. Kevin de Bruyne, sağdan ceza sahasına girdi. Arka direğe bıraktığı topu Foodle, kaleye gönderdi. Son anda kaleci Marwin Hitz çizgiden ayaklarıyla çıkardı ve mutlak golü önledi.

Manchester City, son bölümde de etkili olmasına karşın golü bulan Borussia Dortmund oldu. 84’te sahneye çıkan Marco Reus takımı adına eşitliği sağladı: 1-1. Marco Reus, Robert Lewandowski’yi geçerek (17), Borussia Dortmund formasıyla Şampiyonlar Ligi’nde en çok gol kaydeden oyuncu oldu.

Maçta son sözü ise 90. dakikada Phil Foden söyledi ve Manchester City’yi 2-1 galibiyete taşıdı.