5 il alev alev!

Yayın tarihi: 28 Temmuz 2021 Çarşamba 4:31 pm - Güncelleme: 28 Temmuz 2021 Çarşamba 10:45 pm

Antalya, Mersin, Osmaniye, Kayseri ve Adana’da orman yangını çıktı. Antalya Manavgat’ta çıkan yangın yerleşim yerlerine kadar ulaştı. 5 ilde çıkan yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

Antalya’nın Manavgat ilçesinde 4 farklı noktada çıkan yangın yerleşim yerlerine de sıçradı. Yangını TELE1’e değerlendiren CHP Manavgat İlçe Başkanı Aliye Coşar, poyraz sebebiyle yangının kontrol altına alınmasında zorluk çekildiğini aktardı.

Antalya Manavgat yangını son dakika! Antalya Manavgat yangınında son durum nedir, yangın söndürüldü mü? - Son Dakika Haberler

Kayseri Kapuzbaşı ve Ulupınar mahalleleri arasındaki ormanlık alanda öğle saatlerinde yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevleri görenler, durumu jandarma ve itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine Yahyalı Orman Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Ormanlık alana gelen ekipler, yangını söndürmek için çalışma başlattı. Ekiplerin yangını söndürme çalışması sürüyor. Jandarma, olayla ilgili inceleme başlattı.

Son dakika: Kayseri'de orman yangını

OSMANİYE

Osmaniye’nin Kadirli ilçesindeki ormanlık alanda yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangına müdahale için bölgeye söndürme ekipleri sevk edildi. İlçeye bağlı Karatepe ve Bozkuyu köyleri arasındaki ormanlık alanda, saat 13.00 sıralarında, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda yangın söndürme ekibi sevk edildi. Ekipler, rüzgarın da etkisiyle yayılan yangını kontrol altına almak için çalışma başlattı.

Osmaniye’de merkeze bağlı Dereobası ve Kadirli ilçesindeki orman yangınları devam ederken, havanın kararması nedeniyle havadan yapılan müdahaleye ara verildi. Ekipler, söndürme çalışmalarına karadan devam ediyor.

Osmaniye’de orman yangını

MERSİN

Mersin’in Aydıncık ve Gülnar ilçeleri arasında kalan ormanlık alanda yangın çıktı. Ekipler havadan ve karadan yangına müdahale ediyor. Aydıncık ve Gülnar ilçeleri sınırında yer alan Gülnar’ın Pembecik Mahallesi’ndeki kızılçam ormanında, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye yönlendirilen söndürme helikopteriyle havadan, arazöz, iş makineleri ve orman işçileriyle de karadan yangına müdahale başlatıldı. Ekiplerin, yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor. Aynı bölgede, 15 Temmuz’da da orman yangını çıkmış, alevler yaklaşık 50 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alınmıştı.

 

Mersinde orman yangını

ADANA

Adana’nın Feke ilçesindeki ormanlık alanda yangın çıktı. Yangın, 3,5 saatlik mücadelenin ardından kontrol altına alındı. Feke’nin Akoluk Mahallesi’nde Hopka Dağı eteğindeki ormanlık alanda, saat 10.00 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye söndürme ekipleri sevk edildi. Ekipler, alevleri kontrol altına alıp, söndürmek için çalışma başlattı.

Son dakika haberleri | Adana'da orman yangını, System.String[]

 

Antalya’da büyük yangın: Yerleşim yerlerine sıçradı