Maltepe’de 1 Mayıs | Polis iskeleye yanaştırmadı

Yayın tarihi: 1 Mayıs 2022 Pazar 12:23 pm - Güncelleme: 1 Mayıs 2022 Pazar 3:58 pm

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı için toplanan yüz binler Maltepe miting alanında buluştu. Adalardan alana deniz motoruyla gelen ve aralarında Adalar Belediye Başkan Erdem Gül’ün de bulunduğu yurttaşlar iskeleye alınmadı.

Sendikalar, emek örgütleri, siyasi partiler ve işçiler, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı Maltepe miting alanında kutladı. Polis Adalar’dan deniz ulaşımıyla Maltepe’ye gelenleri miting alanına almadı. CHP Adalar Örgütü ve Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül’ün içinde olduğu vapur sahil güvenlik ekipleri tarafından iskeleye yanaştırılmadı.

“GÜVENLİK GEREKÇEŞİYLE DURDURULDUK”

TELE 1’e konuşan Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül o anları şöyle anlattı:

Geleneksel 1 Mayıs kutlaması için her yıl olduğu gibi Maltepe büyük miting alanına hareket ettik. Polis ekipleri tarafından güvenlik olmadığı gerekçesiyle, arama yapılamayacağı söylenerek durdurulduk. İskeleye inemedik. Bostancı’ya izin verileceği söylendi. Denizde bir saat durakladıktan sonra karaya çıkabildik. Karaya alınmayışımız nedeniyle CHP ilçe başkanı denize atlayarak tepki gösterdi.

İLÇE BAŞKANI DENİZE ATLADI

Polislerin engelinin ardından CHP Adalar İlçe Başkanı Ali Ercan Akpolat denize atlayarak durumu protesto etti. TELE1’e konuşan Akpolat,” İzin vermeyince ben de denize atladım. Biz tepki gösterince vapuru iskeleye yanaştırdılar” dedi.

YA SUSACAKSINIZ YA KAN KUSACAKSINIZ”

Maltepe Miting alanında yaşlı bir yurttaşın dev pankartı kameralara yansıdı. Pankarttaki  “Açız, aç. İşten attılar. Ya susacaksınız, ya kan kusacaksınız” yazısı ve boynuna astığı sarı çizmelerle görüntülenen yurttaş, isyanını dile getirdikten sonra uzaklaştı.

Görüntü: T24

MALTEPE’DE GEZİ’NİN RUHU VARDI

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu miting alanından TELE 1 ekranlarında yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Bugün CHP örgütü olarak miting alanına iki saat gecikmeyle girdik. 1 Mayıs heyecanı ve coşkusu İstanbul’un her yerinden Maltepe’ye akmıştı. Miting alanında gezerken bir kez daha şunu hissettim bu meydanda Gezi’nin ruhu vardı, Gezi’nin birlikteliği vardı, Gezi’nin farklılığı vardı. Vatandaşın her geçen gün daha da yoksullaştırıldığı daha çok sesinin kısılmaya çalışıldığı, her geçen gün ne yazık ki elektriğinin bile kesildiği bu süreçte bu umutsuzluğa ve çaresizliğe karşı İstanbul’da ve Maltepe’de umut vardı. “Hep birlikte değiştireceğiz” inancı vardı.