Maltepe Cezaevi’ne gönderilen ‘Tosuncuk’ Edirne’ye sevk edildi

Yayın tarihi: 8 Temmuz 2021 Perşembe 2:17 pm - Güncelleme: 8 Temmuz 2021 Perşembe 2:19 pm

Çıkarıldığı mahkemece tutuklanıp Maltepe cezaevine gönderilen Çiftlik Bank dolandırıcısı Mehmet Aydın, Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’ne sevk edildi. 

Çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Maltepe’ye gönderilen Çiftlik Bank’ın ‘Tosuncuk’ lakaplı kurucusu Mehmet Aydın’ın yüksek güvenlikli Edirne F Tipi Cezaevi’nde kalacak.

Mehmet Aydın, “Örgüt kurma”, “Bilişim sistemleri dolandırıcılığı” suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Gece bir süre Maltepe Açık Cezaevi’nde bekletilen Mehmet Aydın, daha sonra Edirne’ye götürüldü.

HAKKINDA HAPİS TALEPLERİ

Hakkında, 102 mağdurun şikayetçi olması üzerine “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “suç örgütüne üye olma”, “bilişim sistemlerini araç olarak kullanmak suretiyle dolandırıcılık” ve “suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” suçlarından yeni bir soruşturma dosyası açılan Aydın’la ilgili devam eden davada ise “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak” ve “dolandırıcılık”, “Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” gibi çeşitli suçlardan 75 bin 260 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Çiftlikbank dolandırıcısı Mehmet Aydın tutuklandı