Maliye Bakanlığı’ndan CHP’li Başarır’ın ‘villa’ iddiasına yanıt

Yayın tarihi: 4 Temmuz 2024 Perşembe 5:55 pm - Güncelleme: 4 Temmuz 2024 Perşembe 5:59 pm

Hazine ve Maliye Bakanlığı, CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır’ın Mehmet Şimşek’e yönelik ‘villa‘ iddiasını reddetti.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e Gölbaşı’nda olduğunu iddia ettiği villa üzerinden yüklendi.

Şimşek’e seslenen Başarır “Bir iddiaya göre senin Gölbaşı’ndaki villanın giderlerini, tadilatını Rönesans diye bir şirketin yaptığı söyleniyor. Çıkıp açıkla dürüst bakan o villayı nereden edindin ve onun tadilatını ve yapımını kim üstlendi? Bir bakanımız Rönesans’ın uçağına biner, diğeri onunla çalışır. Hayat size güzel, olan  emekliye, işçiye, yoksula oluyor” dedi.

‘MEHMET ŞİMŞEK HALEN 2007’DE ALDIĞI KONUTTA OTURUYOR’

Başarır’ın iddialarına Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan jet cevap geldi. Bakanlık açıklamasında Şimşek’in halen 2007’de satın aldığı konutta oturduğu ve konutunun zemin katına 2020’de zorunlu nedenlerle tadilat yapıldığı belirtildi. “İzolasyon tadilatı iddiada bahsi geçen firma tarafına yaptırılmamıştır” denilen açıklama şöyle:

“CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır, 04/07/2024 günü Bakanımız Sayın Mehmet ŞİMŞEK ile ilgili ‘bir iddiaya göre’ diyerek temel aldığı açıklaması ile, haksız ve mesnetsiz isnatlarda bulunmuştur.

Bakanımız Sayın Mehmet ŞİMŞEK, 2007 yılında siyasete girmek için, üst düzey yöneticiyken, yurtdışından kesin dönüş yapmış, yurtdışında elde ettiği birikimlerle halen oturmakta olduğu konutunu 2007 yılında satın almıştır. Sayın Bakanımız kabinede olmadığı dönemde, 2020 yılında, konutunun zemin katı, aşırı nem aldığı için, zorunlu su izolasyonu tadilatı, yapıyı inşa eden firma tarafından yaptırılmıştır. İzolasyon tadilatı iddiada bahsi geçen firma tarafına yaptırılmamıştır.

‘YAKIŞIKSIZ İSNAT, UCUZ HİLE’

Yakışıksız isnat ve imalarla, ucuz hilelerle, haksızca siyasette öne çıkmaya çalışan zihniyeti ve Sayın Bakanımızı küçük düşürmeye yönelik iddiaları reddediyoruz.”

CHP’li Başarır: Mehmet Şimşek’in Gölbaşı’nda villası var, tadilatını Rönesans yaptı

Kaynak: HABER MERKEZİ