Malatya’da deprem! Vatandaş sokağa koştu, balkondan atlayan 23 kişi yaralandı

Yayın tarihi: 10 Ağustos 2023 Perşembe 8:57 pm - Güncelleme: 10 Ağustos 2023 Perşembe 11:56 pm

Malatya Yeşilyurt merkezli 5.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD’ın verilerine göre deprem yerin 7 km derinliğinde gerçekleşti. Vatandaşlar deprem sonrası kendilerini sokağa attı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 23 vatandaşın yaralandığını duyurdu.

Afet Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), merkez üssü Malatya Yeşilyurt olan 5.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Depremin derinliği 7 km olarak ölçüldü.

Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 5.2 olarak açıklarken depremin yerin 5 km derinliğinde meydana geldiğini kaydetti.

AFAD’dan yapılan açıklamada, “Malatya ili Yeşilyurt ilçesinde saat 20.48’de 5.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Gelişmeleri takip ediyoruz” denildi.

VATANDAŞLAR KENDİNİ SOKAĞA ATTI

Depremim çevre illerden de hissedildiği kaydedilirken vatandaşlar deprem sonrası sokaklara çıktılar.

DEPREM ANI KAMERALARA YANSIDI

Deprem anı korku dolu anlar yaşayan vatandaşlar tarafından kayıt altına alındı. Bir ailenin o anlarda yaşadığı korku kameralara böyle yansıdı:

Başka bir evde yaşanan deprem anı da böyle kaydedildi:

BAŞKAN GÜRKAN’DAN İLK AÇIKLAMA

Depremin ardından çok şiddetli bir sarsıntı yaşadıklarını ancak şu ana kadar kendilerine gelen olumsuz bir durum olmadığını ifade eden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Malatya / Yeşilyurt merkezli 5.3 büyüklüğünde yaşanan #deprem’den etkilenen tüm hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim memleketimizi ve ülkemizi her türlü afetten korusun” ifadelerini kullandı.

‘BİRKAÇ BALKONDAN ATLAMA VAKAMIZ VAR’

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, tüm Malatyalılara geçmiş olsun dileklerini ileterek, şöyle konuştu:

“Ekiplerimiz saha taramalarınız gerçekleştiriyor. Şu ana kadar Battalgazi ilçesindeki 1 metruk binada yıkım oldu. Sokaktan geçen 1 çocuğun ayağı kırıldı ve hastaneye intikal ettirildi. Birkaç tane de balkondan atlama vakası mevcut. Ekiplerimiz, sahadaki tarama faaliyetlerini sürdürüyor.”

FAHRETTİN KOCA: 23 VATANDAŞIMIZ YARALANDI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter’dan açıklamada bulunarak depremde, 23 kişinin yaralandığını duyurdu.

Koca şunları söyledi:

“Malatya Yeşilyurt merkezli 5.3 büyüklüğündeki depremde SON DURUM: Malatya’da 22, Adıyaman’da 1 kişi olmak üzere 23 vatandaşımız düşme veya yüksekten atlama sonucu yaralanmıştır.

Depremden etkilenen bölge için Malatya’dan 14 Ambulans ve 3 UMKE Timi, Adıyaman’dan 3 UMKE Timi, Kahramanmaraş’tan 2 Ambulans ve 1 UMKE Timi, Diyarbakır’dan 5 Ambulans olmak üzere, toplam 21 Ambulans ve 7 UMKE Timi görevlendirmesi yapılmıştır.

Hastalarımızın tedavileri devam etmektedir. Halkımıza tekrar geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum”

Antalya’da deprem!