Malatya’da deprem! 1 ölü, 103 yaralı

Yayın tarihi: 27 Şubat 2023 Pazartesi 12:14 pm - Güncelleme: 28 Şubat 2023 Salı 11:21 am

Malatya’da 5.6’lık bir deprem meydana geldi. Deprem sonrası AFAD, yıkılan binaların olduğunu ve bu binalarda arama kurtarma çalışmalarının başlatıldığını açıkladı. Depremde iki kişinin öldüğü, 140 kişinin de yaralandığı açıklandı.

Malatya Yeşilyurt merkezli bir deprem gerçekleşti. AFAD’dan yapılan açıklamaya göre, saat 12.04’te Malatya’da 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD depremin 7 km derinlikte gerçekleştiğini belirtirken Kandilli Rasathanesi ise depremin, 5.5 büyüklüğünde ve 5 km derinlikte olduğunu kaydetti.

Depremde şu ana kadar iki kişinin öldüğü, 140 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Kahramanmaraş’ta deprem!

AFAD BAŞKANI: SAHA TARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

AFAD Başkanı Yunus Sezer deprem sonrası açıklamada bulunarak, “Malatya ilimizin Yeşilyurt ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem sonrasında, ekiplerimiz teyakkuz halindedir. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir” dedi.

“YIKILAN BİNALAR VAR, ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI”

AFAD’dan daha sonra yapılan açıklamada ise, “Malatya ilimizin Yeşilyurt ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem sonrasında, saha tarama çalışmaları sonucunda yıkılan binalar olduğu tespit edilmiş olup, arama kurtarma ekiplerimiz bölgeye hızlıca sevk edilmiş ve çalışmaya başlamışlardır” denildi.

“ÇOK ŞİDDETLİ HİSSETTİK”

Depremin merkez üssü olan Yeşilyurt’un AKP’li Belediye Başkanı Mehmet Çınar, bağlandığı canlı yayında şunları söyledi:

“Şu ana kadar can kaybı yok ancak bazı binaların yıkıldığı haberi geliyor. Ben de bölgeye intikal halindeyim. Çok şiddetli hissettik. Merkeze yakın olmasının etkisiydi. Ağır hasarlı binalara girilmemesi konusunda uyarmıştık. Her taraftan bilgi alamadık ama birkaç binanın yıkıldığı bilgisi geldi. Teyit etmeye çalışıyoruz”

BABA KIZ ENKAZDAN SAĞ KURTARILDI

Çınar, bağlandığı başka bir canlı yayında ise, evlerine eşya almak için giren bir baba ve kızın yıkılan bir binanın enkazında kaldığını ve kendilerinden ses alındığını aktardı. Çınar, ekiplerin baba ve kızına ulaşmak için çalışmalarını sürdürdüğünü aktardı.

Enkaz altında kalan baba kızdan, baba Ali Şahingil; enkazdan sağ çıkartıldı. Baba Şahingil’in ardından kızı da enkazdan sağ kurtarıldı.

AFAD: HASARLI BİNALARA GİRMEYİN

AFAD Malatya’da meydana gelen deprem sonrası bölgedeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi ve riskli binaların etrafında bulunmaması gerektiği uyarısını yineledi.

OKTAY: İKİ YARALIMIZ VAR

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, deprem sonrası açıklama yaparak, “Malatya Yeşilyurt’ta meydana gelen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Şu ana kadar iki yaralımız var, temennimiz can kaybımızın olmamasıdır. Vatandaşlarımızdan hasarlı binalardan uzak durmalarını rica ediyoruz. Ekiplerimiz tarama çalışmalarına devam etmektedir” dedi.

BAKAN ÖZER: 22 BİNA YIKILDI, 20 YARALI VAR

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ise, meydana gelen depremde 22 binanın yıkıldığını 5 vatandaşın enkazdan sağ çıkartıldığını ve şu ana kadar can kaybı olmadığını açıkladı. Özer ayrıca, 20 vatandaşın da yaralandığını açıkladı.

AFAD BAŞKANI SEZER: 1 KİŞİ ÖLDÜ, 69 KİŞİ YARALANDI

AFAD Başkanı Yunus Sezer, meydana gelen 5,6’lık depremde 1 vatandaşın öldüğünü, 69 vatandaşın da yaralandığını açıkladı. Sezer, 29 binanın yıkıldığını ve yıkılan 5 binada arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

“32 VATANDAŞ SAĞ KURTARILDI”

AFAD’ın son yaptığı açıklamada, Malatya’da 32 vatandaşın sağ kurtarıldığı belirtilirken 2 binada çalışmaların devam ettiği aktarıldı.

KOCA: 103 VATANDAŞIMIZ YARALANDI

Twitter’dan açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Malatya’da meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde 103 vatandaşımız yaralandı. Sağlık kurumlarımızda tedavi altına alınmış durumdalar. Yaralılardan 6’sı ameliyatta, 3’ü yoğun bakımda. Her birine acil şifa, Malatya halkına ve milletimize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum” dedi.