Malatya’da art arda depremler!

Yayın tarihi: 23 Kasım 2023 Perşembe 5:57 pm - Güncelleme: 23 Kasım 2023 Perşembe 7:53 pm

AFAD’ın aktardığı bilgiye göre, Malatya’nın Battalgazi ilçesinde 3 dakika arayla 5.2 ve 4.7 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi’nin aktardığı bilgiye göre ise ilk deprem Adıyaman’ın Geçitli ilçesinde 5.3 olarak kaydedildi. İkinci deprem ise Malatya’nın Uluköy ilçesinde 4.5 büyüklüğünde kayda geçti.

Malatya’nın Battalgazi ilçesinde saat 17.46 ve 17.49’da iki ayrı deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ilk depremin büyüklüğünü 5.2, ikinci depremin büyüklüğünü ise 4.7 olarak açıkladı. Depremler, yerin 6,99 ve 6,36 kilometre derinliğinde meydana geldi.

KANDİLLİ MERKEZÜSSÜNÜ ADIYAMAN OLARAK AÇIKLADI

Kandilli Rasathanesi ise 17.46’da meydana gelen depremin merkez üssünü Adıyaman’ın Geçitli ve büyüklüğünü 5.3 olarak açıkladı. Kandilli’ye göre ikinci deprem ise Malatya’nın Uluköy ilçesinde saat 17.49’da 4.5 büyüklüğünde kaydedildi. Depremler yerin 5 kilometre derinliğinde meydana geldi.

MALATYA VALİSİNDEN AÇIKLAMA

Malatya Valisi Ersin Yazıcı peş peşe meydana gelen depremlerin ardından açıklama yaptı. Vali Yazıcı, “Şu ana kadar bildirilen bir olumsuzluk yok” dedi.

BAKAN YERLİKAYA: EKİPLER GÖREVLENDİRİLDİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da depremin ardından bölgede ekiplerin görevlendirildiğini açıkladı.

Yerlikaya şunları söyledi:

“Malatya ili Battalgazi ilçesinde 5,2 büyüklüğünde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremde, başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun.”

Ege Denizi’nde 4.1 büyüklüğünde deprem!

Kaynak: TELE1