Makamında dinleme cihazı bulunan CHP’li başkan: Hazmedemediler

Yayın tarihi: 25 Şubat 2021 Perşembe 12:21 pm - Güncelleme: 25 Şubat 2021 Perşembe 3:18 pm

Denizli’nin Honaz ilçesinde odasındaki iç hat telefonu içine gizlenmiş dinleme cihazı bulunan CHP’li Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, “Seçim kazanmamı hazmedemediler” diye konuştu. Partisine 69 yıl sonra Honaz’da seçim kazandıran Kepenek suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

Denizli’de CHP’li Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek’in makam odasında dinleme cihazı bulunmuştu. Cihazının kim ya da kimler tarafından konulduğu henüz bilinmezken, başkan Kepenek şikayetçi olmuştu.

Sözcü’den Selami Aydın’a konuşan Kepenek, makam odasında iki ayda bir rutin olarak dinleme cihazı arattığını belirterek, şunları söyledi: “İki ay önce tarama yapıldı. Herhangi bir cihaza rastlanmamıştı. Önceki gün yine bir tarama yapıldı. Bu kez iç hat telefonu içine gizlenmiş dinleme cihazı bulundu. Polise teslim ettik. Onlar verileri hangi kaynağa gönderdiğini tespit etmeye dolayısıyla cihazı yerleştireni bulmaya çalışacak. Gizlimiz saklımız yok. Dinleyenler bizden biraz belediyecilik öğrenir. Umarım konuşmalarımız, hizmetlerimiz onlar için ders olmuştur. Vatandaşa hizmet etmeyi öğrenmiş olurlar.”

SEKİZ OY FARKLA KAZANDI, SEÇİM TEKRARLANDI

Kepenek, 1950 yerel seçimlerinde Honaz’da Adalet Partili adayın kazanmasından sonra burada bir daha seçim kazanamayan CHP’ye 2019 yerel seçimlerini sekiz oy farkla kazandırdı. İtirazlar üzerine oyların yeniden sayıldı, Kepenek bir oy farkla seçimden galip çıktı. Fakat kısıtlı bir seçmenin oy kullandığı gerekçesiyle seçim tekrar edilmişti. Yinelenen seçimde AKP adayı Turgut Devecioğlu’na bu kez 2 bin 337 oy fark atarak kazanan Yüksel Kepenek başkanlık koltuğuna oturmuştu.

CHP’li belediye başkanının odasında dinleme cihazı bulundu