MAK Araştırma Başkanı: Hayli fire olabilir

Yayın tarihi: 4 Nisan 2022 Pazartesi 7:37 am - Güncelleme: 4 Nisan 2022 Pazartesi 7:37 am

MAK Araştırma Şirketi Başkanı, kamuoyu araştırmacısı Mehmet Ali Kulat, Millet İttifakı’nın yeni seçim yasası sonrası bu konuya özel bir ekip çalışması ile hazırlandığını söyledi. Kulat, Cumhur İttifakı’nda hayli firelerin olabileceğine dikkat çekti.

Twitter’dan paylaşım yapan Kulat söz konusu seçim yasasının iktidar kanadını da olumsuz etkileyeceğini vurgulayarak Millet İttifakı’nın Cumhur İttifakı’na göre daha motivasyonlu olduğunu söyledi.

Kulat, Twitter’dan şu paylaşımı yaptı:

“1. Yeni SEÇİM YASASI sonrası MİLLET İTTİFAKI’nın dağılacağı, ciddi kriz yaşayacağı iddiası hangi gerekçelere dayanıyorsa; aynı gerekçeler CUMHUR İTTİFAKI için de geçerlidir. Bir partinin başka parti şemsiyesi altında seçime girmesi bazen ARTI bazen EKSİ etki yapar.

2. Tıpkı son seçim (24 HAZİRAN) de olduğu gibi. O seçimde AK PARTİ + MHP + BBP toplamı parti oylarından 3 puana yakın FİRE olmuştu. Bu Ak Parti’nin daha yüksek halk teveccühüne mazhar olduğu o gün böyle olduysa bugün CUMHUR İTTİFAKI açısından hayli hayli FİRE OLABİLİR.

3. Millet İttifakı’nın Cumhur İttifakı’ndan farklı olarak ittifak ortakları seçimi kazandıklarında hükümetin ortağı olacaklarından MOTİVASYON daha güçlü durumdur. Seçim Yasası sonrası; her ihtimali düşünen MİLLET İTTİFAKI bu konuya çok özel bir ekip çalışması ile hazırlanıyor.”

Mehmet Ali Kulat tarih verdi: Baskından da baskın bir seçim olabilir