Mahmut Tanal ifşa etti: CHP’liler için “Asmak şart” diyen AKP’li isim hesabını kapattı

Yayın tarihi: 7 Ağustos 2021 Cumartesi 10:27 pm - Güncelleme: 7 Ağustos 2021 Cumartesi 10:27 pm

AKP’li Navi Çokan, CHP’yi “lanet bir parti” olarak nitelendirip “Bunları asmak şart” demişti. Paylaşıma gelen tepkilerin ardından Facebook hesabını kapatan Çokan’ın ‘değiştirdiği’ iddia edilen paylaşımlarını eleştirerek, “Cumhuriyet’i kuran partimize lanet okuyan, hakaretler yağdıran, iftira atan, CHP’lilerin asılması gerektiğini savunan, kinini kusan 657’ye tabi AKPli Şanlıurfa Akçakale Belediye Başkan Yardımcısı Navi Çokan, seni Facebook hesabını kapatmak da kurtaramayacak!” ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa’da AKP’li Akçakale Belediye Başkan Yardımcısı Navi Çokan, CHP’yi “lanet bir parti” olarak nitelendirip “Bunları asmak şart” demişti. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da Çokan’ın açıklamasını paylaşarak tepki göstermiş ve “657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi olan Akçakale Belediye Başkan Yardımcısı Navi Çokan, partimize hakaret etmiştir, asmaktan, kesmekten bahsetmiştir. Kin ve nefret duygusuyla hareket eden, ‘CHP’lilerin asılması’ gerektiğini savunun biri devlet memuru olamaz! Derhal gereken yapılmalıdır!” demişti.

Olayın ardından Facebook hesabını kapatan Navi Çokan’a Tanal’dan bir tepki daha geldi. Tanal, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “Cumhuriyet’i kuran partimize lanet okuyan, hakaretler yağdıran, iftira atan, CHP’lilerin asılması gerektiğini savunan, kinini kusan 657’ye tabi AKPli Şanlıurfa Akçakale Belediye Başkan Yardımcısı Navi Çokan, seni Facebook hesabını kapatmak da kurtaramayacak! #Akçakale” ifadelerine yer verdi.