Mahmut Tanal doğa katliamını iş makinesinin üstüne çıkarak durdurdu

Yayın tarihi: 2 Mayıs 2021 Pazar 3:51 pm - Güncelleme: 2 Mayıs 2021 Pazar 3:51 pm

Rize’nin İkizdere ilçesinde Cengiz İnşaat tarafından yapılmak istenen taş ocağı için çalışmalar vatandaşların dışarıya çıkamadığı tam kapanmanın 3. gününde de devam ediyor. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ise bölgeye giderek katliama dur dedi.

Rize’nin İkizdere ilçesinde Cengiz İnşaat tarafından yapılmak istenen taş ocağına karşı köylülerin mücadelesi devam ediyor.

Dün şirketin doğa katliamını engellemek için ağaçlara çıkan köylüler gözaltına alınmış, gözaltına alınan kadınlar ambulanslarla sağlık ocağına kaldırılmıştı.

TAM KAPANMANIN 3. GÜNÜNDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Tam kapanmanın 3. gününde de iş makineleri bölgeye girdi. Çalışmalar sonucunda birçok ağacın katledildiği görülüyor:

MAHMUT TANAL İŞ MAKİNESİNİN ÜZERİNE ÇIKTI

İş makinelerinin çalışmaya yeniden başlamasınına ardından köylülerde çalışmanın yapıldığı bölgeye gitti.

Köylüler ile birlikte çalışmalara engel olmak isteyen CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal iş makinesinin üzerine çıkarak, çalışmaları durdurmak istedi

TANAL SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ayrıca sosyal medya hesabından iş makinelerinin bölgeyi talan ettiği anların videosunu paylaşarak, “Anayasa ihlal ediliyor. Orman alanlarının daraltılması, suların yok edilmesi, yaban hayatının yok edilmesi ve çevrenin kirletilmesinden dolayı suç duyurusunda bulunduk. Burada yapılan çalışmalar taraf olduğumuz uluslararası sözleşmelere aykırı” dedi.

Suç duyurusunda bulunduğunu ifade eden Tanal, çalışmaların durdurulmasını talep ettiği suç duyurusunda, ”Sahadaki kayaların, molozların dereye atılması nedeniyle dere çamur akmakta. Dere geçişleri yok edilmekte, balıkların yaşam alanları sona ermektedir. İkizdere’nin doğal dengesi bu vadide toplanıyor. Bu vadi hoyratça yok edilirse doğal yaşam yok olacak. Anayasanın 56. Maddesi gereği herkes sağlıklı ve dengeli yaşam hakkına sahiptir. Bu hak yok edilmektedir. Burada yapılan çalışmalar taraf olduğumu Rio, Bern, ve Stockholm sözleşmelerine aykırıdır” ifadelerine yer verdi.