Mahmut Tanal CHP’ye ‘terör’ suçlaması yapan Osman Gökçek’e okuduğu okulu hatırlattı

Yayın tarihi: 29 Kasım 2023 Çarşamba 7:28 am - Güncelleme: 29 Kasım 2023 Çarşamba 9:14 am

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, terör örgütü PKK’nın seçimde Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklediğini iddia eden AKP Ankara Milletvekili Osman Gökçek’e “Terör örgütünün okullarından mezun olan adam sen değil misin?” diye sordu.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ başkanlığında toplandı. Toplantıda eski ABB Başkanı Melih Gökçek’in oğlu ve AKP Ankara Milletvekili Osman Gökçek ile CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal arasında tartışma yaşandı.

Gündem dışı konuşmalarda söz alan Osman Gökçek’in olan Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bugüne kadar verdiği hiçbir sözü yerine getirmediğini söylemesi üzerine Mahmut Tanal, “Babanın parsel parsel sattıklarını anlatsana” ifadelerini kullandı. Gökçek ise Tanal’a, “Keşke bu sesinizi seçim öncesi PKK terör örgütü Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklerken de çıkarsaydınız. Keşke bu sesinizi arkadaki Türk bayrağını kaldıran danışmanlara da çıkarsaydınız” dedi.

BEKİR BOZDAĞ’A MÜDAHALE TALEBİ

Gökçek’in sözleri üzerine söz alan CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal ise birleşimi yöneten Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ’a, “Bir terör örgütü ile Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanını aynı kefeye koyamaz” diyerek müdahale etmesini istedi.

Söz alan CHP’li Tanal, Osman Gökçek’e, “FETÖ okullarında okuduğunu” söyleyerek, “Terör örgütü arıyorsan, terör örgütünün okullarından mezun olan adam sen değil misin? Gırtlağına kadar haram lokma var senin midende” dedi.

Tartışmaların uzaması üzerine, Bekir Bozdağ araya girerek sonlandırdı.

Mahmut Tanal’dan Meclis’teki adalet nöbetini hedef alan Erdoğan’a tepki

Kaynak: TELE1