Mahmut Alınak kansere yakalandı

Yayın tarihi: 20 Kasım 2021 Cumartesi 10:15 am - Güncelleme: 20 Kasım 2021 Cumartesi 10:16 am

Siyasetçi-yazar Mahmut Alınak’ın kansere yakalandığı açıklandı. Açıklama oğlu Bişar Alınak’tan geldi.

Avukat Bişar Alınak, babası siyasetçi-yazar Mahmut Alınak’ın kansere yakalandığını duyurdu. Haberi sosyal medya hesabından paylaşan Alınak, şunları yazdı:

“Sevgili babacım. Az evvel öğrendim kanser bulaşmış baş eğmeyen bedenine…Yazmayayım dedim ama ilk aklıma gelen yine seni tutuklamak isterlerse ‘kanser hastası babamı tutuklayamazsınız’ savunması…. Sonra nicelerimiz hasta olmasına rağmen hala mahpus dedim utandım. Bunu da aşarız.”

MAHMUT ALINAK KİMDİR?

Kars’ın Digor ilçesinde 1952’de dünyaya gelen Mahmut Alınak Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni mezunu. Hayatını avukatlık mesleği ile kazanan Alınak 1987’de yapılan Genel Seçimlerde Sosyal Demokrat Halkçı Parti’nin (SHP) Kars milletvekili oldu.

Dört yıl sonraki erken genel seçimlerde ise Halkın Emek Partisi (HEP) ve SHP ittifağının Şırnak adayı olarak seçimi kazandı. Daha sonra Demokratik Toplum Partisi (DTP) Kars İl Başkanlığı görevini yürüttü. Gündem Gazetesi ve Radikal Gazetesi’nin Radikal İki ekinde yazarlık yaptı.

Alınak’ın “HEP, DEP ve Devlet”, “HEP, DEP ve Devlet Parlamentodan 9. Koğuşa-2”, “Şiro’nun Ateşi”, “Nazo”, “Ateşte Yıkanmak”, “Tarihin Çarmıhında Güneş Ülkesi” gibi kitapları mevcut.

Babası için avukat oldular: Avukat olmamız babamı kurtarmaya yetmiyor