Mahkemenin Eros kararına savcıdan itiraz!

Yayın tarihi: 20 Mart 2024 Çarşamba 11:56 am - Güncelleme: 20 Mart 2024 Çarşamba 11:58 am

Cumhuriyet Savcısı, Eros isimli kediyi canice öldüren İbrahim Keloğlan’ın iyi hal indirimiyle birlikte aldığı 2 yıl 6 aylık ceza için istinafa itirazda bulunacağını açıkladı. Halkın Kurtuluşu Partisi (HKP) avukatları da bu sabah hapis cezasıyla kararla ilgili itirazda bulundu.

Küçükçekmece’de ‘Ağaoğlu My World Europe’ sitesinde bakılan Eros adlı kedi, aynı sitede yaşayan İbrahim Keloğlan tarafından canice katledildi. Keloğlan hakkında 13 Mart’ta Küçükçekmece Adliye Sarayı’nda görülen duruşmada mahkeme iyi hal indirimi uygulayarak 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Bu karar, kamuoyunda büyük tepkiye neden oldu. 18 Mart’ta Cumhuriyet Savcısı, mahkemeye bir yazı göndererek karar aleyhine istinafa itiraz edileceğini bildirdi.

Eros’u işkenceyle katleden caniye iyi hal indirimi!

“USUL VE YASAYA AYKIRI HUSUSLAR

Duvar’da yer alan habere göre, Dilekçede, “Usul ve yasaya aykırı hususlar içermesi nedeniyle yukarıda zikredilen kararın bozulması için istinaf yoluna gidilecektir” denildi.

İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi’nden ve müşteki avukatlarından Merve Poyraz Özcan, gelişmeyle ilgili şunları söyledi: “Haklı itirazlarımız neticesinde vicdanları yaralayan karar hakkında Cumhuriyet Savcısı da istinaf yoluna gidecektir. Sayın Cumhuriyet Savcısı da kararın kamu vicdanına ve hakkaniyete aykırı olduğu görüşündedir. Hukuk ve vicdan mücadelemiz en üst sınırdan indirim yapılmaksızın verilene kadar devam edeceğiz.”

HKP İTİRAZDA BULUNDU

Sanık Keloğlan hakkında ikinci kez ‘iyi hal’ indirimi uygulanması hayvanseverler tarafından büyük bir tepkiyle karşılandı. Davaya katılma talebinde bulunan ve bu talepleri, ‘suçtan doğrudan zarar görmedikleri’ gerekçesiyle reddedilen Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) avukatları, bugün sabah saatlerinde İstanbul Adliyesi’ne gelerek, yerel mahkemenin kararına itiraz ettiklerini ve kararı İstinaf Mahkemesi’ne taşıdıklarını belirtti.

 

Kaynak: Duvar