Mahkemenin ‘6 yaşındaki çocuğun istismar davası’ için verdiği tarihe CHP’den tepki

Yayın tarihi: 10 Aralık 2022 Cumartesi 6:15 pm - Güncelleme: 10 Aralık 2022 Cumartesi 6:15 pm

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM’de yaptığı basın açıklamasında Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızının 6 yaşında istismar edilmesine ilişkin davanın duruşma tarihine tepki gösterdi. Mayıs 2023’e duruşma gün verildiğini belirten Özel, “İktidar partisinin olayı mümkün olduğu kadar hafif ve üstünden geçerek, olayı gündemden düşürme çabasının farkındayız. ” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM’de gündeme ilişkin basın açıklaması yaptı. Özel, Türkiye’yi ayağa kaldıran 6 yaşındaki çocuğun istismar edilmesine ilişkin hazırlanan iddianamenin kabul edildiğini ancak ilk duruşma için Mayıs 2023’e tarih verildiğini belirtti.

İktidarın olayın üzerini kapatma ve gündemden düşürme çabasında olduğunu ifade ederek, “İktidar partisinin olayı mümkün olduğu kadar hafif ve üstünden geçerek, olayı gündemden düşürme çabasının farkındayız. Ama mızrak çuvala sığmıyor.” dedi.

“TUTUKSUZ YARGILANACAKLAR”

Özel’in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“İktidar partisinin olayı mümkün olduğu kadar hafif ve üstünden geçerek, olayı gündemden düşürme çabasının farkındayız. Ama mızrak çuvala sığmıyor. Bugün ortaya çıkan ve aslında hep ortada olan Adalet ve Kalkınma Partisi’ne yakın bazı gazetecilerin bugün hakimiyet sağladıkları deliller, onları da utandırmıştır. Ayrı ayrı özür dilemeye başladılar.

Niye mayısa gün veriyorsun? Bu kadar önemli bir konuda, kamuoyunun bu kadar hassas olduğu bir konuda bir an önce ilk mahkemenin görülmesi, ilk ifadelerin alınması gerekmez mi? Ne için mayıs? İddianamede sözde eş için 67 yıl isteniyor, sözde baba için 22 yıl isteniyor. Bunlar tutuksuz yargılanacaklar. Buradan bütün vatandaşlarımızın vicdanlarına sesleniyorum”

“ANAYASALAR HER DOĞANA YAPILIR, SİZ ERDOĞAN’A YAPTINIZ”

Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Anayasalar her doğana yapılır, siz Erdoğan’a yaptınız. Anayasalar her doğanın geleceğini düşünerek değiştirilir, siz Erdoğan’ın seçim kaygıları ile anayasa değiştiriyorsunuz. CHP olarak bu süreci mümkün olduğu kadar katılımcı ve çoğulcu yürütülmesi gerektiğini hep savunduk ve savunacağız. Ayrıca Alevi, Kürt olduğu için veya toplumda bir başka sebepten ötekileştirilmiş kişilerin de güvence altına alınması, tüm etnisiteler, mezhepler ve tüm ötekileştirilenlerin güvence altına alındıkları değişikliklerin de hep birlikte sade, kısa ve net bir şekilde yazılması lazım. Siz anayasaya ne yazarsanız yazın, uygulayıcıların kötü niyetini de görmek lazım. Siz soruyu sorun bir basın mensubu olarak, sizinle ilgili anayasada ne yazıyor? Basın hürdür, sansür edilemez. Bu kadar net, kısa bir anayasa söylemi olabilir mi? Peki bugün Türkiye’de sansür kanunu çıkmadı mı? Basın sansür ediliyor mu, edilmiyor mu? Otosansür yok mu? Sopa tepede mi, değil mi? Özlem Hanım anayasayı temel güvence görüyorsa, harika bir güvencede olan fikir özgürlüğünün ve basının istismarcı bir iktidar tarafından da ne hale getirildiğini görsün.”

Hiranur Vakfı’da 6 yaşındaki çocuğa tecavüz skandalında yeni ayrıntılar ortaya çıktı