Mahkemeden Naci İnci’nin Can Candan kararı için yürütmeyi durdurma kararı

Yayın tarihi: 3 Mart 2022 Perşembe 6:38 pm - Güncelleme: 3 Mart 2022 Perşembe 6:38 pm

Mahkeme, Boğaziçi Üniversitesi‘nden Naci İnci‘nin görevden aldığı  akademisyen Can Candan’ın itirazını kabul ederek yürütmeyi durdurdu.

İstanbul Yedinci İdare Dava Mahkemesi, Boğaziçi Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Naci İnci’nin henüz rektör vekiliyken 16 Temmuz 2021’de görevden aldığı akademisyen Can Candan’ın itirazını kabul etti ve yürütmeyi durdurma kararı aldı.

Eğitim-Sen’in de müdahil olduğu davada İstanbul 2. İdare Mahkemesi 20 Ocak 2022’de yürütmenin durdurulması isteminin reddine ikinci kez karar vermişti.

Karara itiraz eden Candan’ın başvurusunu değerlendiren İstanbul Yedinci İdare Dava Mahkemesi, 16 Şubat günü oyçokluğu ile yürütmenin durdurulmasına karar verdi. Öğretim görevlisi Candan, kararı bugün (3 Mart) avukatı Fırat Kuyurtar’ın kendisine bildirdiğini ifade etti.

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından da açıklama yapan Candan, “Mesnetsiz iddialarla, haksız, hukuksuz bir şekilde 14 yıl hizmet verdiğim Boğaziçi Üniversitesi’nde ‘görevden alınma’mın 227. gününde mahkemeden yürütmenin durdurulması kararının haberini aldım! Tüm Türkiye’de #ÖzerkÖzgürDemokratikÜniversite için #KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz” ifadelerini kullandı.

Boğaziçi’ne ‘vekaleten’ rektör atanan Naci İnci’nin ilk icraatı akademisyen kovmak oldu!

NE OLMUŞTU?

Boğaziçi Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Naci İnci’nin henüz rektör vekiliyken 16 Temmuz 2021’de Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Film Çalışmaları Programı öğretim görevlisi ve belgesel sinemacı Can Candan’ın görevden almıştı.

Candan, 13 Ağustos 2021’de Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne yürütmenin durdurulması ve iptali için dava açmıştı. Davaya Eğitim Sen’de müdahil olmuştu.

Can Candan Boğaziçi Üniversitesi’ne alınmadı! Rektörlük talimat vermiş