Mahkemeden karar çıktı! Can Candan Boğaziçi’ne geri dönüyor

Yayın tarihi: 18 Temmuz 2022 Pazartesi 3:50 pm - Güncelleme: 18 Temmuz 2022 Pazartesi 3:50 pm

Mahkeme, Boğaziçi Üniversitesi’nin akademisyen Can Candan‘ı görevden almasına ilişkin kararını iptal etti. Candan kararı sosyal medyadan duyurdu.

Boğaziçi Üniversitesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Film Çalışmaları Programı öğretim görevlisi ve belgesel sinemacı Can Candan’ın görevine, Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan Rektör Prof. Dr. Naci İnci tarafından son verilmişti.

Candan kararı yargıya taşıdı, mahkeme görevden almayı iptal etti. Görevden alma kararı için “hukuksuz” diyen mahkeme ayrıca Candan’ın özlük ve parasal haklarının faiziyle birlikte ödenmesine karar verdi.

Candan kararı sosyal medya hesabından şöyle duyurdu:

“16 Temmuz 2021 tarihli Naci İnci imzalı @UniBogazici ‘görevime son verilme’ işlemine?dair açtığım davada, mahkeme 31.05.2022 tarihli kararı ile yapılan işlemi hukuksuz bularak iptal etmiş; yoksun kaldığım özlük ve parasal haklarımın faiziyle birlikte ödenmesine karar vermiş. ✌? Daha önce de üst mahkeme tarafından yürütmenin durdurulması kararı verilmiş ve 4 Nisan 2022’de tedbiri olarak @UniBogazici göreve iadem gerçekleştirilmişti.”

Boğaziçi’ne geri dönen Can Candan davul zurna ile karşılandı

Can Candan Boğaziçi Üniversitesi’ne alınmadı! Rektörlük talimat vermiş