Mahkeme ve YSK ters düştü: Soylu kamu görevlisi mi değil mi?

Yayın tarihi: 20 Nisan 2023 Perşembe 1:46 pm - Güncelleme: 20 Nisan 2023 Perşembe 1:46 pm

Zafer Partisi’nin “Yerli ve Milli Escobar” yazılı saçsız bir kafanın yer aldığı afişleri üzerine alınan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, afişleri asanları mahkemeye verdi. Afişi asanlara “Kamu görevlisine hakaret” gerekçesiyle ceza verilirken, YSK dün bakanların kamu görevlisi olmadığını savundu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla kabinedeki bakanlar, milletvekili adayı oldu. Bakanların atanmış kamu görevlileri olması ve milletvekili adayı olabilmeleri için istifa etmeleri gerektiği yönünde itirazlar sonucu YSK’ya çok sayıda başvuru yapıldı.

Kararda bakanların atanma usullerinin farklı olması ve Meclis’te yemin etmeleri nedeniyle kamu görevlisi sayılamayacakları savunuldu. YSK tarafından verilen kararda ise bakanların ‘Milletvekili Seçim Kanunu 18. maddesinde istifa etmesi gereken kamu görevlileri arasında sayılmadığı’ kaydedildi.

TELE1 programcısı Murat Taylan, Gün Başlıyor programında AKP’nin İstanbul 2. Bölge 1. sıradan aday gösterdiği Soylu’nun YSK kararına göre kamu görevlisi sayılmadığını belirterek, “Şimdi ne olacak bu mahkeme kararları?” diye sordu.

Jandarmaya seçim emri tartışmasında ikinci perde! Soylu ‘paralel yapı’yla suçladı Bakan güldü