Mahkeme Soylu’ya ‘suç işleri bakanı’ denilmesini ‘ifade özgürlüğü’ saydı

Yayın tarihi: 28 Kasım 2023 Salı 6:32 pm - Güncelleme: 28 Kasım 2023 Salı 6:32 pm

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya “suç işleri bakanı” dediği için hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan Mor Dayanışma Üyesi Didar Gül beraat etti. Mahkeme sözü ‘ifade özgürlüğü’ olarak değerlendirdi.

İzmir’de Deniz Poyraz’ın karar duruşması sonrası Kadınlar Birlikte Güçlü platformunun eyleminde konuşma yapan Mor Dayanışma üyesi Didar Gül, “Tek tek en sorumludan, o suç işleri bakanı olan Süleyman Soylu denen adamdan, hem ondan hem polislerden hem de onu abicim diye karşılayanlardan, hepsinden tek tek hesap soracağız” ifadeleri nedeniyle gözaltına alınmış, hakkında eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya hakaret ettiği gerekçesiyle kamu davası açılmıştı.

Davada bugün karar çıktı.

İzmir 27. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen karar duruşmasında savcı, mahkemeye sunduğu mütalaasında Didar Gül’ün konuşmasında kişiyi işaret eden nitelikte bir hakaret ifadesi kullanmadığını, İçişleri Bakanlığı’na dönük sözlerinin de eleştiri niteliğinde olduğunu, sözlerinin ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu belirterek beraatini talep etti.

Kararını açıklayan mahkeme ise konuşmanın ifade özgürlüğü ve eleştiri hakkı temelinde olduğu gerekçesiyle Gül hakkında beraat kararı verdi. (ANKA)

Soylu’dan ‘kızım sana söylüyorum gelinim sen anla’ atasözünü hatırlatan bir sitem geldi

Kaynak: TELE1