Mahkeme Macaristan’da yakalanan Serdar Sertçelik’in iadesini istedi

Yayın tarihi: 4 Haziran 2024 Salı 3:29 pm - Güncelleme: 4 Haziran 2024 Salı 3:29 pm

Ayhan Bora Kaplan davasının Macaristan’da yakalanan firari gizli tanığı Serdar Sertçelik hakkında iade talepnamesi hazırlandı.

Ayhan Bora Kaplan davasının hem gizli tanığı hem de sanığı olan ve firar ettikten sonra hakkında kırmızı bülten kararı çıkarılan Serdar Sertçelik, geçen hafta Macaristan’da yakalanmıştı. Sertçelik, 6 Temmuz tarihine kadar geçici olarak tutuklanmıştı. Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi, firarının ardından Kaplan dosyasında M7 koduyla gizli tanıklık yaptığını söyleyen Sertçelik’in iadesi için düzenlediği talepnameyi bugün Macaristan’a iletilmek üzere Adalet Bakanlığı’na gönderdi.

T24’te yer alan habere göre talepnamede, Sertçelik hakkında Kaplan davası kapsamında “örgüt kurmak ve yönetmek, kasten öldürme, eziyet, yağma, şantaj” gibi suçlamalar bulunduğu ifade edildi. Kaplan davası iddianamesinde anlatılan 10 ayrı olaya ilişkin özetlerin yer aldığı talepnamede, “sanığın kaçak olması nedeniyle dosyanın sonuçlandırılamadığı” kaydedildi.

Talepnamede, suçlamalara ilişkin zamanaşımı sürelerine de yer verilerek, Sertçelik’in işlediği iddia edilen suçlar nedeniyle yargılanabilmesi için Türkiye’ye iadesi istendi.

Ayhan Bora Kaplan davasının gizli tanığı Serdar Sertçelik ile Emniyet Müdür Yardımcısı’nın telefonlarında baz birlikteliği ortaya çıktı

Kaynak: T24