Mahkeme Kavakcı dosyasını incelemeden kapattı

Yayın tarihi: 2 Ağustos 2022 Salı 1:06 pm - Güncelleme: 2 Ağustos 2022 Salı 1:06 pm

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Ravza Kavakcı‘nın İBB’den aldığı 155 bin dolarlık burs için yapılan suç duyurusuna takipsizlik kararı verdi.

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, Merve Kavakcı’nın kız kardeşi Ravza Kavakcı Kan’ın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Metro İstanbul Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından yurt dışına eğitime gönderilmesi ve sonrasındaki yükümlülükleri yerine getirmemesinden dolayı açılan davayı hatırlattı. “Kavakcı Ailesi’ne nasıl bir borcumuz var ki öde öde bitmiyor” diyen Saymaz, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Kan’ın ve iki eski belediye yöneticisinin ifadesini almadan kovuşturmaya yer olmadığına hükmettiğini aktardı.

Saymaz’ın yazısı şu şekilde:

Kan, 2009 yılından 2013’e kadar ABD’de yüksek lisans eğitimi gördü. Doktora dört yıl olmasına rağmen dört yıl yedi ayda bitirebildi. Felsefe ve siyaset bilimi dalında mezun oldu. ‘Türkiye’nin Rol Model Statüsündeki Paradokslar Avrupa Birliği’ne Katılımı: Temsil Gücüne Eleştirel Bir Bakış’ başlıklı tezi yazdı. Bu teze İBB onay vermediği gibi, içeriği şirkete bildirilmemişti bile. Ayrıca Metro İstanbul A.Ş.’nin faaliyetleri ile bir ilgisi de bulunmuyor. Kan’ın eğitimi için 155.035,42 dolar ve 52.781,49 TL harcandı. 15 gün içerisinde görevine dönmesi gerektiği halde müracaat etmedi. İBB haricinde bir işte çalışmaması gerekirken, 2014’te özel üniversitede ders verdi. Mecburi hizmetini tamamlamadan, 7 Haziran 2015 seçimlerinde AK Parti’den milletvekili seçilince iş sözleşmesi askıya alındı. Halen milletvekili olduğu için İBB’ye dönmedi.

TAKİPSİZLİK VERİLDİ, İBB İTİRAZ ETTİ

İBB el değiştirdikten sonra, o dönemin Genel Müdürü Ömer Yıldız ile Yardımcısı Ali Yandır hakkında güveni kötüye kullanmaktan suç duyurusunda bulunuldu. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Kan’ın ve iki eski belediye yöneticisinin ifadesini almadan kovuşturmaya yer olmadığına hükmetti. İBB, karara itiraz etti. Dilekçede, şüphelilerin sözleşmedeki yaptırımları uygulamayıp kamu zararına yol açtıkları ifade ediliyor. Kan’ın sözleşmedeki yükümlülüklere uymadığı ileri sürülerek, masrafların faiziyle ödenmesi gerektiği vurgulanıyor.

Fatima Kavakcı Abushanab’tan Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu