Mahkeme kararına rağmen Sinpaş Muğla’da talana devam ediyor

Yayın tarihi: 7 Ağustos 2022 Pazar 10:18 am - Güncelleme: 7 Ağustos 2022 Pazar 10:18 am

Muğla Kent Konseyi’nin başvurusu üzerine Kızılbük’te Sinpaş’ın otel inşaatına ilişkin verilen “Çed gerekli değildir” kararı iptal edildi. Şirketin, otel projesine devam ettiği iddia edilirken Marmaris Kent Konseyi’nden Halime Şaman, “Bu talanı mutlaka durduracağız” diye konuştu.

BirGün’den Aycan Karadağ’ın haberine göre; Muğla’nın Marmaris ilçesinde bulunan Kızılbük’te inşaatı süren Sinpaş GYO projesine ilişkin mahkemenin “Çed gerekli değildir” kararının iptaline rağmen şirketin hala faaliyetine devam ettiği ortaya çıktı.

Marmaris Kent Konseyi’nden Halime Şaman, BirGün’e yaptığı açıklamada Şinpaş’ın hukuksuzluğa devam ettiğini söyledi. Şaman, “Şirket hala çalışmaya devam ettiğini gördük. İşin daha kötüsü ise güya milli parklara ait olan kapının da Sinpaş özel güvenlik birimlerinin kontrolünde olduğu da görüldü. Karar çıkmasına rağmen şirketin bunları yapması kanuna aykırı” diye konuştu.

AKP’nin ağaç düşmanlığı bitmiyor! Ağaçlandırma alanı konut alanına dönüştürüldü

MİLLİ PARK SINIRI İÇİNDE DİNAMİT PATLAMASI!

Şaman, “Şirket bölgede adeta ekolojik yıkım yarattı” dedi ve ekledi: “Milli Park sınırları içerisinde yer alan inşaatta dinamit patlaması yaptı. Patlama sonucu kıyının, ormanın ve endemik türlerin tahribi gerçekleşti. Ayrıca sahile dışarıdan kum getirildiği biliniyor. Bu yıkımın bilirkişi raporu 7 ay önce çıkmasına rağmen mahkeme kararı geç verdiği için şirket faaliyetini sürdürdü. Mahkeme kararı sonrası 8 Ağustos Pazartesi gününe kadar şirkete süre verdik. Şirket faaliyetine devam ederse 14 Ağustos Pazar günü büyük bir eylem yapacağız. Bu talanı durduracağız. Belediyenin, Bakanlığın bu talanı durdurması gerekiyor. Bölgenin yeniden rehabilitesi yapılması gerekiyor.”

Marmaris Kızılbük Koyu’nda dinamitle inşaat iddiası

NE OLMUŞTU?

Marmaris’in İçmeler Mahallesi Kızılkum mevkiinde Emin Hattat tarafından 30 yıl önce inşaatı başlatılan otel, 2009’da Sinpaş Holding’e satıldı. 1988 yılında Hattat Ailesi tarafından Hema-Que Otel Yatırım A.Ş. adıyla, 150 dönümü ormandan tahsisli toplam 310 dönümlük denize sıfır araziye beş yıldızlı otel yapılması için inşaat başladı. Fakat 550 oda, 1100 yatak kapasiteli otel bitirilemedi. Emin Hattat, 2006’da iflas edince de inşaat tamamen durdu. Sinpaş Holding, 2010 yılı başında iki koyu içine alan otel inşaatının bulunduğu bu araziye 1400 lüks konut yapmak için o dönem belde olan İçmeler’de belediyenin fen işleri müdürlüğüne başvurdu. Belediyeyse imar planında belirtilen hükümler çerçevesinde konut yapımına izin vermemişti. Muğla Valiliğiyse devam eden Kızılbük Wellness Resort inşaatı için 13 Ağustos 2021’de ‘ÇED gerekli değildir’ kararı verdi. Marmaris Kent Konseyi tarafından projeye açılan dava sonrası 3 Ağustos 2022 tarihinde ‘ÇED gerekli değildir’ kararı iptal edildi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü görevden alındı